Kayyum eylemleri 20’nci gününde sürüyor: Gezi aileleri Diyarbakır’da

Yayın tarihi: 7 Eylül 2019 Cumartesi 1:56 pm - Güncelleme: 7 Eylül 2019 Cumartesi 1:56 pm

HDP’li belediyelere kayyum atamalarına karşı başlatılan protestolar sürerken, Gezi direnişi sırasında öldürülen Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Atakan, Berkin Elvan, Ethem Sarısülük ve Medeni Yıldırım’ın aileleri Diyarbakır’a gelerek oturma eylemine katıldı.

19 Ağustos’ta İçişleri Bakanlığı kararıyla Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerinin eşbaşkanlarının görevden alınması ve yerlerine kayyum atanmasına karşı başlatılan eylemler 20. gününde sürüyor.

Kayyumlara karşı Diyarbakır’da başlatılan oturma eylemine destek verenler arasında bugün HDP milletvekilleri, ESP yöneticileri ve Barış Anneleri’nin yanı sıra Gezi direnişi sırasında çocukları öldürülen aileler de var.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi karşısında bulunan Lise Caddesi’nde yapılan oturma eylemine Gezi ailelerinden Ali İsmail Korkmaz’ın babası Şahap Korkmaz, Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan, Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ve babası Sami Elvan, Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfi Sarısülük ile Lice’de kalekol protestoları sırasında öldürülen Medeni Yıldırım’ın annesi Fahriye Yıldırım destek verdi.
Gezi direnişi sırasında yaşamını yitirenlerin resimlerinin çizildiği pankartla Lise Caddesi’ne yürüyüş gerçekleştiren aileler “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atarken, alkış ve sloganlarla karşılandı.

Oturma eyleminin ardından basın açıklaması yapılması bekleniyor.