Kayyım atanan belediyede ‘yolsuzluk’ sebebiyle 10 kişi gözaltına alındı

Yayın tarihi: 28 Temmuz 2020 Salı 11:21 pm - Güncelleme: 28 Temmuz 2020 Salı 11:21 pm

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde yaklaşık 2 aydır süren yolsuzluk ve usulsüzlük soruşturması kapsamında bugün düzenlenen operasyonda, aralarında üst düzey yöneticilerin de olduğu 10 kişi gözaltına alındı.

Evrensel’in haberine göre; Mardin Valisi Mahmut Demirtaş’ın İçişleri Bakanlığı tarafından belediyeye kayyum olarak atanması sonrası yapılan denetimler sonucu oluşturulan raporlarda, yolsuzluk ve usulsüzlükler tespit edildi.

İçişleri Bakanlığı ve Sayıştay müfettişlerinin hazırladığı raporlar doğrultusunda belediyede görevli, aralarında genel sekreter ve daire başkanlarının da olduğu 14 üst düzey yönetici görevden alındı.

Demirören Haber Ajansının aktardığına göre yapılan incelemeler sonucunda Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunun ardından, aralarında belediyede üst düzey yönetici olarak görev yapmış F.K. B.E., Y.E.A., S.Y. ile belediyeye iş yapan müteahhitlerin olduğu 10 kişi bugün gözaltına alındı.

Gözaltı gerekçeleri arasında yolsuzluk, usulsüzlük, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma, kayırma, zimmet gibi çok sayıda suç olduğu belirtildi.

Öte yandan soruşturmaya dair kamuoyuna resmi bir açıklama yapılmadı.

Mezopotamya Ajansı, operasyon kapsamında gözaltına alınanlar arasında Mardin Büyükşehir Belediyesinde son günlerde görevden alınan daire başkanlarının yanı sıra Kasım 2016’da belediyeye kayyum atandığı sırada göreve getirilen isimlerin de olduğunu aktardı.