Tribünler slogan attı 4 kulüp hedef aldı

Yayın tarihi: 27 Şubat 2023 Pazartesi 9:40 am - Güncelleme: 27 Şubat 2023 Pazartesi 9:41 am

Kayserispor, futbol tribünlerindeki “Hükümet istifa” sloganlarını MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kullandığı ‘kirli siyaset’ ve ‘zillet’ kelimeleriyle hedef aldı. Kayserispor’dan sonra Konyaspor ve Alanyaspor da taraftarları hedef aldı.

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerde can kaybı son güncellemeye göre 44 bin 374. Depremler öncesindeki ihmaller ve sonrasındaki koordinasyonsuzluk gerekçesiyle yurttaşlar arasında hükümete karşı büyük öfke var. Dün Fenerbahçe taraftarlarının Konyaspor maçı boyunca “Hükümet istifa” sloganları atması gündem olmuştu.

Beşiktaş taraftarından da aynı ses “Hükümet istifa”

Bugünse İnönü Stadyumu’nda Antalyaspor’u konuk eden Beşiktaş tribünlerinden “Hükümet istifa” tezahüratları yükselmişti. Beşiktaş, tribününden bu sesler yükselirken Bahçeli, attığı tweet’lerde futbol müsabakalarının seyircisiz ya da ‘tedbir alınarak’ oynanmasını istemişti. MHP lideri daha sonraysa atılan sloganlar nedeniyle Beşiktaş üyeliğinden istifa etmişti.

Bahçeli, ‘Hükümet istifa’ sloganı nedeniyle Beşiktaş’tan istifa etti

KAYSERİSPOR DA HEDEF ALDI

Kayserispor ise gündeme ‘devletin ve milletin yanında olduğunu’ belirterek girdi. Kulübün açıklamasında Bahçeli’nin sloganları hedef almak için kullandığı ‘kirli siyaset’ ve ‘zillet’ kelimeleri de yer aldı: “Kayserispor Kulübü ve Kayserispor camiası sonuna kadar devletinin ve milletinin yanındadır. İçinde olduğumuz şu felaket günlerinde milletimizin acısını yürekten paylaşırken bu acıyı vesile yaparak tribünlerde yapılmaya çalışılan kirli siyaset ve zilletin farkında olduğumuzu ve bunu kınadığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.”

KONYASPOR

Konyaspor’un açıklamasında da protestolar ‘çirkin siyaset’ olarak nitelenip ‘en şiddetli şekilde kınandı.’

ALANYASPOR

Alanyaspor da benzer ifadelerle bir açıklama yayınlayarak ‘devletin ve milletin yanında olduğunu’ kaydetti.

ÇAYKUR RİZESPOR

Aldığı başarısız sonuçları sonrasında geçtiğimiz yıl Süper Lig’ten TFF 1. Lig’e düşen Çaykur Rizespor Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle hükümeti istifaya çağıran Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarını çirkin sözlerle hedef aldı. Çaykur Rizespor Fenerbahçeli ve Beşiktaşlı taraftarları ” foseptik fareleri” diye nitelendirdi.