Kayserili yurttaş isyan etti! Belediyede işe sadece AKP ve MHP’lileri alıyorlar

Yayın tarihi: 12 Kasım 2021 Cuma 11:54 am - Güncelleme: 8 Şubat 2022 Salı 11:55 am

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığındaki Esnaf Masası heyetinin Kayserili yurttaşların dertlerinin dinlediği sırada Recep Badal isimli yurttaş, “ AK Partilileri işe alıyorlar, MHP’lileri işe alıyorlar. Diğer vatandaşları almıyorlar” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba öncülüğündeki bir heyet Kayseri’de yurttaşların sorunlarını dinledi. Çocuğu kanser hastası olan işsiz Recep Badal isimli bir yurttaş CHP’li isimlere isyanını dile getirdi. Badal, ailesinde kimsenin çalışamadığını ve belediyede işe alımlar sırasında torpil yapıldığını iddia ederek “AK Parti yönetimindeki üyelerin hepsi çocuklarını işe yerleştirdi. AK Partilileri işe alıyorlar, MHP’lileri işe alıyorlar. Diğer vatandaşları almıyorlar” dedi. Çiftçi Yusuf Cengiz ise sulama için kullandığı elektrik faturasının 25 bin lira geldiğini aktararak, “Şimdiye kadar da AK Parti dışında oy vermedim, ama sıkıntı büyük” diye konuştu.

“500 LİRA İLE BEN NASIL GEÇİNEYİM”

Badal oğlunun kanser hastası olduğunu ve kendilerine yapılan devlet yardımının yetersiz geldiğini de söyleyerek, “Büyük oğlum kanser hastası. Her gün şehir hastanesine gidiyorum ben. Haftada 500 lira para harcıyorum. Dördümüz de işsiziz. Ben bir yıl çalışsam 3600’ü dolduracağım, emekli olacağım. O bir yılı dolduramıyorum, bir yıl. Vermiyorlar iş. Kaymakamlıktan aylık 500 lira yardım veriyorlar. Onu ben fırına mı vereyim, 155 lira tüpe mi vereyim? 500 lira ile ben nasıl geçineyim?” ifadelerini kullandı.

“ÇİFTÇİ DE DERT YANDI”

CHP’li vekillere dert yanan çiftçilik yapan başka bir yurttaş Yusuf Cengiz ise “Bu sene rezillikti. Aşırı bir kuraklık vardı. Tarlalarımızı yeraltı suyuyla suladık. Şimdi bana barajdan gelen fatura hariç, sulama birliğinden 25 milyar (bin lira) elektrik faturası gelmiş. Ha biz ona da şükredeceğiz suyu bulabilsek ama, o da yok” dedi.

7-8 bin lira da mazota ödediğini söyleyen çiftçi Cengiz,  “Bu sene, geçen seneden kalan gübre ve tohum ihtiyacımızı şöyle böyle giderdik. Eğer seneye de böyle olursa ekemeyeceğiz tarlaları” diyerek çiftçinin geldiği durumu anlattı. Cengiz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şimdi açıkçası ben AK Partiliyim. Şimdiye kadar da AK Parti dışında oy vermedim, ama sıkıntı büyük. CHP de geçmişte yanlışlar yaptı. Şimdi belli bir süredir CHP’de düzelme var. İnsanlar da görüyor bunları. İnşallah böyle devam eder.”