Kaymakamlığın eylem yasağı Hataylıları durdurmadı! Maden toplantısı iptal edildi

Yayın tarihi: 18 Mart 2021 Perşembe 12:47 pm - Güncelleme: 18 Mart 2021 Perşembe 12:47 pm

Hatay Arsuz’da krom madeni projesi için yapılacak halkı bilgilendirme toplantısı öncesi Arsuz Kaymakamlığı, ilçede eylem ve gösteri yasağı kararı aldı.  Mahalleye girişler sabah saatlerinden itibaren kapatılırken, Hataylılar patika yollardan gelerek maden projesini protesto etmek için toplandı.

Duvar’dan Burcu Özkaya Günaydın’ın haberine göre,  Hatay’ın Arsuz ilçesi Hüyük Mahallesi’nde Krommer Madencilik Şirketi tarafından açılmak istenen krom madeni projesi için çevresel etki değerlendirme (ÇED) süreci Hatay halkının tepkisine rağmen devam ediyor. Mahallede yapılacak halkı bilgilendirme toplantısı öncesi Arsuz Kaymakamlığı, korona virüsü gerekçesiyle toplantı ve gösterilerin yasaklandığını açıkladı.

Maden projesine karşı olan Hataylılar, yasağa rağmen bilgilendirme toplantısının yapılacağı ve jandarma tarafından yolları tutulan mahalleye giriş yaptı. Jandarmanın kapattığı yollardan geçemeyenler patika yol, limon bahçeleri, derelerin içinden geçerek mahalleye ulaştı.

10.30’da başlayan toplantı yoğun katılım ve protestolar altında gerçekleşti. 45 dakika süren görüşmelerin sonunda toplantı tutanağına, “Toplantı yapılamadı” yazıldı.