Kaymakamın okul ziyaretini AKP ilçe başkanıyla yapmasına tepki yağdı

Yayın tarihi: 15 Eylül 2021 Çarşamba 8:19 am - Güncelleme: 15 Eylül 2021 Çarşamba 8:19 am

Bakırköy’de kaymakamının okul ziyaretine AKP ilçe başkanının eşlik etmesi tepki topladı. Eğitim-İş, “AKP İlçe Başkanı’nın eğitimle bir ilgisi yoktur, bu yüzden okul ziyaretlerinde de işi yoktur” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Koronavirüs (Covid-19) salgınından dolayı uzun süredir kapalı olan okulların 6 Eylül’de açılmasıyla birlikte öğrenciler yeni eğitim öğretim yılına başladı.

İstanbul’un Bakırköy ilçesinde Bakırköy Kaymakamı Nazmi Günlü, AKP Bakırköy İlçe Başkanı Tülin Mazlumoğlu Kestane ve Eğitim-Bir-Sen İlçe Başkanı Enes Soylu ile birlikte Bakırköy civarındaki okullara ziyaretler gerçekleştirdi. Bir sınıf ziyaretinde çektirdiği fotoğraflar, AKP İlçe Başkanı Kestane’nin Twitter hesabından paylaşıldı.

Kestane’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Bakırköy’de çocuklarımızın heyecanına İlçe Milli Eğitim müdürümüz, ilçe kaymakamımız ve Kültür Bakanı yardımcılarımızla ortak olduk. Onların okul heyecanı bizleri de mutlu etti. Başarılı bir eğitim yılı diliyoruz” ifadeleri yer aldı.

Eğitim Bir Sen İlçe Başkanı Enes Soylu ise yaptığı paylaşımda, “2021- 2022 Eğitim-Öğretim yılı açılışını Murat Kölük İlkokulu’nda Kaymakamımız Sayın Nazmi Günlü, Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mustafa Erşahin, Ak Parti İlçe Başkanımız Tülin Mazlumoğlu’nun katılımı ile yaptık” dedi.

Kaymakamın okul ziyareti sırasında AK Parti ve Eğitim-Bir-Sen İlçe Başkanlarının da hazır bulunması üzerine Eğitim-İş İstanbul 1 Nolu Şube’den tepki geldi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Şube Başkanı Veli Fırat Şimşek, bu durumun kabul edilemez olduğunu belirtti.

‘OKULLARA İKTİDAR PARTİSİNİN MÜDAHALESİ’

Şimşek, “Bakırköy Kaymakamı’nın okulları ziyaret etmesi elbette ki olağan bir durumdur. Fakat okul ziyaretleri sırasında AKP İlçe Başkanı’nın ve yandaş Eğitim-Bir-Sen Başkanı’nın da hazır bulunması kabul edilemez. Öncelikle bu durum okullarımıza iktidar partisinin müdahale etmesidir. AKP İlçe Başkanı’nın eğitimle bir ilgisi yoktur, bu yüzden okul ziyaretlerinde de işi yoktur’’ dedi.

“Kaymakamın yanına sadece yandaş Eğitim Bir Sen’den bir temsilci alması, diğer sendikaları yok sayması da düpedüz ayrımcılıktır” diyen Şimşek “Buradaki amaç yandaş sendikanın Bakırköy’deki okullarda etkisinin arttırılmasıdır. Bu yolla ilçedeki en yetkili mülki amir devreye girerek Eğitim-Bir-Sen’e üye kazandırılması çabasına dahil olmuştur. Eğitim-İş olarak sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.