Kaymakam korumasının silah çektiği CHP’li Eren Yıldırım yaşananları anlattı

Yayın tarihi: 16 Mayıs 2020 Cumartesi 9:05 pm - Güncelleme: 16 Mayıs 2020 Cumartesi 9:39 pm

Adana’nın Yüreğir İlçesi’nde Yüreğir Kaymakamı Oğuzhan Bingöl’ün koruması, CHP Yüreğir Gençlik Kolu Başkanı Eren Yıldırım ile annesi, babası ve kardeşine soru sordukları için silah çekti. Eren Yıldırım, yaşananları anlattı.

Adana’nın Yüreğir İlçesi’nde Yüreğir Kaymakamı Oğuzhan Bingöl’ün koruması, CHP Yüreğir Gençlik Kolu Başkanı Eren Yıldırım ile annesi, babası ve kardeşine soru sordukları için silah çekti. Eren Yıldırım, yaşananları anlattı.

Adana’da, Yüreğir Kaymakamlığı’na bağlı Vefa Sosyal Destek Grubu ekiplerine kimlik sorduğu için yaşanan tartışma sonucu ailesiyle gözaltına alınıp, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan, ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “PKK” benzetmesi üzerine tutuklanması istenen CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım, çektiği video ile başından geçen olayı anlattı.

CHP’li Öztrak’tan Erdoğan’a sert yanıt: Akıl ve zihin kirlenmesi

Yıldırım, annesi, babası ve kardeşi ile iftar sonrası yürüyüş yaparken Yüreğir Kaymakamlığı önünden geçtiği esnada, kaymakamlık önünde sivil şahısların bir kamyondan patates, soğan indirerek Yüreğir belediyesinin zabıta ve park bahçeler araçlarına yüklediğini görmesi üzerine; nedenini anlamak için yaklaşarak şahıslara “Kolay gelsin. Hayırdır nereye dağıtıyorsunuz” diye sorduğunu belirrti.

Çıkan tartışma üzerine silahını çekerek CHP Yüreğir Gençlik Kolu Başkanı Eren Yıldırım ile ailesine doğrultan kişinin ise Kaymakam Oğuzhan Bingöl’ün koruması olduğu iddia edildi. Olay sırasında Eren Yıldırım polis çağırdı. Ancak, olay yerinde olmayan Kaymakam’ın şikayetçi olması üzerine Eren Yıldırım ile beraberindeki annesi, babası ve kardeşi gözaltına alındı.

İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen Yıldırım’ın annesi, babası ve kardeşi serbest bırakıldı. Görevli memura mukavemet ve hakaret suçlarından tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye çıkarılan Eren Yıldırım ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

YAKALAMA KARARI

Ancak AKP Sözcüsü Ömer Çelik yaptığı açıklamalarla Yıldırım’ı hedef göstermesinin ardından savcılık tutuksuz yargılanma kararına itiraz etti ve yakalama kararı çıkarıldı. Bu sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, olayla ilgili “Van’da PKK, Adana’da CHP. Saldırı şekli farklı olsa da zihniyetleri aynı” açıklaması geldi.

Yıldırım hakkındaki yakalama kararının ardından adliyeye gitmeden olayı anlatan bir video çekti. Yıldırım, Çelik’in açıklamasının ardından kendisinin sosyal medyada hedef haline geldiğini ve bunun ardından tutuklanmak istediğini söyledi. Yıldırım CHP Gençlik Örgütleri olarak Vefa Sosyal Destek Gruplarına verdikleri desteği anlattı ve “Van’daki Vefa Sosyal Destek Grubu personellerinin acısını yaşarken bu yönde asılsız suçlamalara maruz kalmak benim için kabul edilemez” dedi.

Yıldırım şu anda nöbetçi mahkemeye çıkarıldı ve hakkında çıkacak kararı bekliyor.

Ölüm tehditleri savuran AKP’li Karaosmaoğlu: Mangayı donatacak silahım var!

KAYMAKAMIN KORUMASI SİLAH ÇEKTİ

CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi yaptığı açıklamada, CHP Yüreğir Gençlik Kolu Başkanı Eren Yıldırım ile annesi, babası ve kardeşinin yürüyüş yaparken Yüreğir Kaymakamlığı önünden geçtiği esnada, kaymakamlık önünde sivil şahısların bir kamyondan patates, soğan indirerek Yüreğir belediyesinin zabıta ve park bahçeler araçlarına yüklediğini görmesi üzerine; nedenini anlamak için yaklaşarak ‘Yanlarına giderek tamamı sivil olan şahıslara ‘Kolay gelsin. Hayırdır nereye dağıtıyorsunuz’ diye sorduğunu, bu soru üzerine sivil giyimli, zayıf orta boylu, uzun saçlı bir şahsın aşırı tepkisiyle karşılaştığını söyleri. Çelebi olayı şöyle anlattı:

“Sözkonusu şahıs sosyal mesafeyi koruyan gençlik kolu başkanımız ve ailesine bağırarak ‘Yaklaşmayın’ diye bağırıp çağırmıştır.

Gençlik kolu başkanımızın ‘Ne olduğunu merak ettiğimiz için geldik, bir şey yapmıyoruz, yapabileceğimiz bir şey var mı diye’ yanıt vermesi üzerine bu şahıs silahını çekerek namlunun ağzına mermi sürmüş ve silahın namlusunu gençlik kolu başkanımızın kardeşinin karnına doğru yöneltmiş;Gençlik kolu başkanımız da bunun üzerine ‘Sen ne yapıyorsun? Biz fetöcü müyüz, terörist miyiz, silah çekiyorsun?’ diye tepki göstermiştir.

Çocuk istismarını savunan Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven’in makalesi çalıntı çıktı!

Bu tepki üzerine ise silah çeken şahıs bu kez de ‘Ben kaymakamım’ diyerek silahın namlusunu havaya doğrultmuştur. Açıkça sözlü saldırıya uğrayan, silahla tehdit edilen gençlik kolu başkanımız ve ailesi yaşadıkları mağduriyeti delillendirip, yasal olarak kendilerini güvenceye alabilmek için cep telefonuyla kayıt almaya çalışmıştır.”

Gençlik Kolu başkanımız ve ailesi orada yapılan yardımları engellemeye çalışmadıkları gibi, hiç kimseye yönelik hakaret, küfür içeren sözler kullanmamış, hiç kimseyi tehdit etmemiştir.”

Eren Yıldırım’ın olay anının görüntüsünü çektiği, ancak cep telefonuna el konulduğu öğrenildi.

Tecavüz listesi yayınlayan Kadir Gözoğlu, cami dernek başkanı çıktı!