Kaymakam etek boyunu kısa buldu, okul yönetimi öğrencilere kalın çorap dağıttı!

Yayın tarihi: 14 Ocak 2022 Cuma 10:13 am - Güncelleme: 14 Ocak 2022 Cuma 11:31 am

Kadıköy Kazım İşmen Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden kaymakam, öğrencilerin etek boyunu ‘kısa’ buldu. Okul yönetimi ise kaymakamın “rahatsız” olabileceği gerekçesiyle öğrencilere kalın çorap dağıttı.

İstanbul Kadıköy’de bulunan Kazım İşmen Anadolu Lisesi’nde geçen Aralık ayında İnsan Hakları Haftası vesilesiyle düzenlenen etkinliğe Kadıköy Kaymakamı Mustafa Özarslan da katıldı. Kaymakam, öğrencilerin etek boyunu kısa bularak ‘rahatsız’ oldu.

KALIN ÇORAP DAĞITILDI!

DW Türkçe’de yer alan habere göre, okul yönetimi öğrencilere, etek boylarının kısa olduğunu ve bu nedenle kaymakamın “rahatsız” olabileceğini söyledi. Etkinlik başlamadan öğrencilere kalın çorap dağıtıldı. Kız öğrenciler yeni çorapları giymek istemese de yönetimin isteğini karşılamak zorunda kaldı.

Eğitim-Sen İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Çayan Çalık, Milli Eğitim Bakanlığı’nın kılık kıyafetle ilgili yönetmeliğinde öğrencilerin vücut hatlarını belli eden şort, tayt gibi kıyafetler ile diz üstü etek, derin yırtmaçlı etek, kısa pantolon, kolsuz tişört ve kolsuz gömlek giyemeyeceği yazılı olmasına ilişkin yönetmelikte 2012 yılında değişiklik yapıldığını ve o dönem buna itiraz ettiklerini hatırlattı.

AKP’li belediye işçileri Erdoğan’ın çağrısı sonrası sokak hayvanlarına da savaş açtı