Kaymakam, Atatürk’e lanet okuyan imama sahip çıktı!

Yayın tarihi: 1 Haziran 2021 Salı 6:38 pm - Güncelleme: 1 Haziran 2021 Salı 6:38 pm

Ayasofya’da AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı cuma namazında imam Mustafa Demirkıran’ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e lanet okuması Türkiye’de gündem oldu. Konu üzerine sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bilecik İnhisar Kaymakamı Açıkgöz önce imama sahip çıktı. Kaymakam Açıkgöz’ün Bahçeli’nin tepkisinin ardından paylaşımını silmesi ise dikkatlerden kaçmadı.

Ayasofya Cami’de AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dinlediği sırada Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakarette bulunan İmam Mustafa Demirkan, “Bu ve bu gibi mabedlerin mabed olarak kalması için inşa edilmiştir. Öyle bir zaman geldiki bir asır gibi bir zaman içinde ezan ve namaz yasaklandı ve müze haline çevrildi. Bunlardan daha zalim ve kafir kim olabilir… Yarabbi bir daha bu zihniyetin bu ümmetin başına gelmesini mukadder buyurma…” ifadelerini kullanmıştı.

Odatv’nin haberine göre; Demirkan’a toplumun çeşitli kesimlerinden tepkiler gelirken Bahçeli de bugünkü basın toplantısında çok sert tepki göstererek “Atatürk bizim birliğimizdir. Atatürk düşmanlığı yapmak ihanete hizmettir” dedi.

Bahçeli, “Türkiye’nin huzuruyla oynanması provokasyondur. Atatürk’e hakaret edenler, daha fazla müslüman olduklarını mı sanıyorlar” diye konuştu.

Atatürk’e lanet okuyan imama ateş püskürdü!

BİLECİK İNHİSAR KAYMAKAMI İMAMA SAHİP ÇIKTI

Atatürk’e hakarette bulunan İmam Mustafa Demirkıran’a sahip çıkan bir mesaj yayımladı.

Açıkgöz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bu yüzyılda yetişen en kıymetli alimlerden biri olan Mustafa Demirkan Hocaya, Allah’ın ayetini zikrettiği için en galiz ifadelerle saldıranlar, seviyelerini bir kez daha göstermişlerdir” ifadelerini kullandı.

İşte o paylaşım:

Kaymakam Açıkgöz’ün Bahçeli’nin tepkisinin ardından paylaşımını silmesi dikkat çekti.