‘Kayıt parası’ nedeniyle mağdur edilen çocuk okuluna kavuştu

Yayın tarihi: 10 Eylül 2019 Salı 7:55 am - Güncelleme: 10 Eylül 2019 Salı 7:57 am

İzmir’in Bornova ilçesinde kayıt parasını ödemediği için okula kaydını yaptıramayan ve  okulun kapısından geri dönen 10 yaşındaki küçük P.K’nin kaydı aynı okula yapıldı.

İzmir’de kayıt parası nedeniyle okula kaydı gerçekleştirilmeyen P.K. okuluna kavuştu. “Kayıt parası zulmü” başlığıyla duyurulan haberin ardından Milli Eğitim Müdürlüğü küçük çocuğun kaydını aynı okula yaptı.

Cumhuriyet’ten Mehmet İnmez’in haberine göre; Bornova Yahya Kemal Beyatlı Ortaokulu yönetimi adrese dayalı sistem üzerinden kaydı tutan 10 yaşındaki P.K’den bin 500 TL kayıt parası istedi. Aile parayı vermeyince, okul yönetimi, “Tamam, hallederiz” diyerek dosyayı aldı. Geçen hafta okula giden küçük öğrenci, “Senin kaydın yok” diyerek okula alınmadı. Aile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne giderek, okul yönetiminden şikâyetçi oldu.

Bağış adı altında ‘kayıt parası’ alınıyordu… İdarecilere ceza yağdı!

YANLIŞLIK OLMUŞ!

Okul yönetimi hakkında işlem başlatan Milli Eğitim Müdürlüğü aileye ulaşarak, “yanlışlık” olduğunu söyleyip, kaydının yapıldığını duyurdu.

Okula kaydının yapıldığını öğrenin P.K. dün sabah kıyafetlerini ve çantasını alarak okula gitti ve sınıfına girdi. Oğlunun çok üzüldüğünü belirten anne Gülçin Karaca, “O gün oğluma kâbus yarattılar.

Arkadaşları ve öğretmenlerinin yanında ağlattılar. Sistemde kayıtlı olduğu halde kaydını yapmadılar. Bağış parası yüzünden bu hale geldi. Şimdi oğlum sınıfta ve çok mutlu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.