Kayıp kimlik 16 yaşındaki çocuğa yapılan pavyon tuzağını ortaya çıkardı

Yayın tarihi: 26 Şubat 2024 Pazartesi 7:32 am - Güncelleme: 26 Şubat 2024 Pazartesi 7:39 am

Ankara’da ehliyet almak için sağlık raporu çıkarmaya çalışan Dilan Melis Güvenç, kendi kimliğiyle bir kişinin gece kulübünde çalıştırıldığını, kan tahlillerinde uyuşturucu ve adına senet tutulduğunu öğrendi.

Ankara’da yaşayan Dilan Melis Güvenç, kimliğinin çok fazla kişi tarafından kullanıldığını öğrendi. Patronlar Dünyası’nda yer alan habere göre; sahte kimlik kullananlardan 16 yaşındaki B.K’nın pavyonda çalıştırıldığı öğrenildi.

Ehliyet için gerekli olan sağlık belgelerini toplamak için sağlık ocağında aile hekimine görünen Dilan Melis Güvenç’e doktoru raporunu vermedi.

Doktor, Dilan Melis Güvenç’in önceki kan tahlillerinde kanında uyuşturucu tespit edildiğini, bu yüzden gerekli belgeleri veremeyeceğini söyledi.

Uyuşturucu kullanmamış ve yakın zamanda kan tahlili vermemiş olan Dilan Melis Güvenç, e-nabız üzerinden tahlillerini kontrol edince şoke oldu. Defalarca kez gidilmiş hastane ve tahlil kayıtlarının kendisine ait olmadığını anlayan Melis Güvenç, soluğu karakolda aldı.


Karakolda, asla başından geçmemiş olmasına rağmen daha önce silahlı yaralamaya tanıklık ettiğini ve bu yönde ifade verdiğini öğrenen Güvenç ikinci kez şoka uğradı. Polis memurlarına başından geçenlerini anlatan Güvenç, kimliğinin başka biri tarafından kullanıldığını düşündüğünü söyledi. Polisler ve Güvenç, kendi kimliğiyle karakola ifadeye gelen 17 yaşındaki I. N. E.’yi kamera kayıtlarından tespit ettiler.

ÇOCUK KARAKOLA GETİRİLDİ

Güvenç e-devlet üzerinden sigortasını da kontrol ettiğinde, Ankara’da bulunan pavyon adı verilen gece kulüplerinde çalışıyor gösterildiğini öğrendi. Savcılığa suç duyurusunda bulunan Güvenç, bir hafta önce karakola ifade vermek üzere çağırıldı. Üzerinde Güvenç’in kimlik fotokopisi bulunan 16 yaşındaki B.K. CİMER şikayeti üzerine karakola getirildi.

“KİMLİK FOTOKOPİSİ BANA AİT DEĞİL”

Ankara’da gece kulübünde 18 yaşının altında çocuk çalıştırıldığını öğrenen bir vatandaşın CİMER şikayeti üzerine Çocuk Şube ve Ahlak Şube tarafından alınan B.K.’nın üzerinde Güvenç’e ait çıkan kimlik sorulduğunda B.K., “Bu kimlik fotokopisi bana ait değil. Bir abla verdi” dedi.

GÜVENÇ: ELİMDEN GELENİ YAPTIM

İfade veren ve iki dosyanın birleştirilmesini talep eden mağdur Dilan Melis Güvenç, başından geçenleri Patronlar Dünyası’na anlattı. Güvenç, “Kimliğimi 2020 yılında bir kez kaybetmiştim. Gerekli bildirimleri yapıp yeni kimliğimi çıkarttım. Ben elimden geleni yaptım. Kızı benim ismim ve soy ismimle yazılan senet ile orada tutuyorlarmış. Yapabileceğim başka bir şey yok. Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum ” dedi.

Kaynak: TELE1