Kayıp ihbarı verilen çocuk denetim yapılan taksiden çıktı

Yayın tarihi: 27 Ekim 2021 Çarşamba 8:23 am - Güncelleme: 27 Ekim 2021 Çarşamba 8:23 am

İstanbul’da sabah yapılan ‘Yeditepe Huzur’ denetimlerinde durdurulan araçlar tek tek arandı, araçta bulunanların GBT’si yapıldı. Kadıköy’de durdurulan takside hakkında kayıp ihbarı bulunan 17 yaşındaki bir kız bulundu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Beyoğlu, Kadıköy ve Fatih başta olmak üzere İstanbul Genelinde Yeditepe Huzur Denetimi yaptı. Çok sayıda polis ekibinin katıldığı uygulamaya, Özel Harekat Polisi, Polis helikopteri ve narkotik köpekleri de destek verdi. Durdurulan araçlar tek tek aranırken, araçta bulunanlara yönelik Genel Bilgi Tarama (GBT) sorgulaması yapıldı. Durdurulan taksilerdeki yabancı turistlerin de pasaportları kontrol edildi.

Kadıköy’de yapılan uygulamada durdurulan taksiden inen 2 kişiden birinin ailesi tarafından hakkında kayıp başvurusu yapıldığı ve arandığı belirlendi. Taksiden indirilen 17 yaşındaki kız, ailesine teslim edilmek üzere emniyete götürüldü.

Uygulama noktalarında durdurulan otomobiller hep polisler tarafından hem de narkotik köpekleri tarafından didik didik arandı. Polis helikopteri de uygulama noktaları üzerinde denetim yaptı.

Kayıp Alzheimer hastası kadın, su kanalı kenarında ölü bulundu