İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü: Atların yerini bilmemize imkan yok

Yayın tarihi: 12 Mayıs 2021 Çarşamba 11:26 am - Güncelleme: 12 Mayıs 2021 Çarşamba 11:26 am

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Adalar’da sahiplendirilen atlarla ilgili Bakan Pakdemirli’ye çağrısı üzerine İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü açıklama yaptı.

Adalar’da faytonlardan kurtarılıp sahiplendirildikten sonra kaybolduğu belirtilen atlarla ilgili kurumlardan açıklamalar gelmeye devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun atlarla ilgili sorumluluğun Tarım ve Orman Bakanlığı’nda olduğunu söylemesi üzerine İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “Sahiplendirilmiş atların ‘denetim ve kontrolü’ Sayın İmamoğlu’nun iddia ettiği gibi İl/İlçe Tarım Orman Müdürlükleri yetkisinde değildir. Bahse konu atlar İBB tarafından alınmış ve İBB uhdesine geçmiş atlardır. Adalar’daki atların sahiplendirilmesinde İBB ve sahiplenenler arasında “At Sahiplendirme Taahhütnamesi’ imzalanarak, iki taraf arasındaki sorumluluk ve taahhütler kayıt altına alınmıştır.” ifadeleri kullanıldı.

Adalar’da bulunan tüm atların 2011 yılından itibaren çiplendiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Uygulanan çipler, atların ‘tanımlama numarasından’ ibaret olup bu çiplerin ‘uzaktan veya uydudan izlenmesi’ gibi bir durum söz konusu değildir. Çip okuyucular, atların boynuna yaklaştırıldığında okunmaktadır. Dolayısıyla Tarım ve Orman İl/İlçe Müdürlükleri’nin atların yerini bilmelerine imkan yoktur.”

İmamoğlu’ndan Erdoğan’a yanıt: Tarım Bakanlığı tarafından hepsine çip takıldı