Kayıp asteğmenin cansız bedeni bulundu

Yayın tarihi: 2 Nisan 2022 Cumartesi 7:59 pm - Güncelleme: 2 Nisan 2022 Cumartesi 7:59 pm

Hakkari’nin Derecik ilçesi Hacıbey Çayına düşen asteğmenin cansız bedeni güvenlik korucuları tarafında bulundu.

Derecik ilçesi Hacıbey Çayı civarında arama tarama faaliyeti esnasında Samanlı Hudut Birliğinde görevli bir asteğmen ayağının kayması sonucu Hacıbey Çayı’na düşmüştü. AFAD, jandarma ve emniyet birimlerine ait toplam 28 dalgıç, 300 asker ve 30 güvenlik korucusu olmak üzere toplam 358 personel ve vatandaşın desteğiyle arama çalışmaları başlatılmıştı.

GÜVENLİK KORUCULARI BULDU

Dün devam eden arama çalışmalarına Hakkari Valisi İdris Akbıyık da katılarak, AFAD Müdürü Resul Karadeniz ve ilgili yetkililerden bilgi almıştı.

Bugün devam eden çalışmalar sonucunda asteğmenin cenazesi düştüğü yerden yaklaşık bin 600 metre ileride güvenlik korucuları tarafından bulundu.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“31 Mart tarihinde akşam saatlerinde, Şemdinli/Hakkâri bölgesinde devriye görevi icra eden unsurda görev yapan, Piyade Asteğmen Abdullah Kürşat Kupşen Derecik Çayına düşerek kaybolmuş, bölgede derhal havadan ve karadan yoğun bir şekilde arama kurtarma faaliyetlerine başlanmıştır. 2 Nisan 2022 tarihinde bölgede yapılan arama ve kurtarma faaliyetleri sonucunda Piyade Asteğmen Abdullah Kürşat Kupşen’in naaşına ulaşılmıştır.”