Kaybolan helikopterden ‘sinyal’ alındı, Bülent Eczacıbaşı İtalya’ya gitti

Yayın tarihi: 11 Haziran 2022 Cumartesi 9:52 am - Güncelleme: 11 Haziran 2022 Cumartesi 12:54 pm

İtalya’da kaybolan ve içinde 4 Eczacıbaşı çalışanının da bulunduğu helikopterden sinyal alındı. Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı çalışmaları takip etmek için İtalya’ya gitti.

İtalya’da, dağlık bölgede kaybolan ve içinde 4’ü Türk 7 kişinin bulunduğu helikopteri arama çalışmaları sürüyor. İçinde Eczacıbaşı Holding’in dört çalışanının da bulunduğu helikopterin düştüğü tahmin ediliyor. İtalyan basını helikopter pilotunun cep telefonundan gelen son sinyalin tespit edildiğini yazdı. Ancak henüz helikopter bulunamadı.

Bu arada Eczacıbaşı Holding, şirketin yönetim kurulu başkanı Bülent Eczacıbaşı‘nın çalışmaları yakından takip etmek için İtalya’ya gittiğini açıkladı. Açıklamada Eczacıbaşı’na üst düzey yöneticiler ile büyükelçi Ömer Gücük’ün de eşlik ettiği belirtildi.

‘ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR’

Açıklamada, “İtalya’da Modena civarında radardan kaybolan ve içinde Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri kuruluşumuzda görev yapan dört arkadaşımızın da bulunduğu helikopteri arama çalışmaları, geniş bir ekip tarafından sürdürülüyor. İtalyan yetkililerin verdiği bilgiye göre arama çalışmaları, helikopterden en son alınan sinyaller ve güzergah doğrultusunda havadan helikopter ve dronelar, karadan ise resmi ve sivil arama kurtarma ekiplerinin yoğun çabaları ile yürütülüyor. Bölgeye giden Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ve üst düzey yöneticilerimiz, Büyükelçimiz Ömer Gücük ile birlikte arama çalışmalarını yakından takip ediyorlar. Tüm dualarımız, arkadaşlarımızdan gelecek iyi bir haber için” ifadelerine yer verildi.

Eczacıbaşı çalışanlarını taşıyan helikopter kayboldu