Kayalıklara tırmanırken uçurumdan düştü, durumu ağır

Yayın tarihi: 30 Ekim 2023 Pazartesi 6:26 pm - Güncelleme: 30 Ekim 2023 Pazartesi 6:26 pm

Sarıyer’de arkadaşı ile gezmeye giden Ferhat Kurnaz, kayalıklara tırmanırken uçurumdan aşağıya düştü. Ağır yaralanan Kurnaz’ın hayati tehlikesi bulunuyor.

İstanbul’un Sarıyer ilçesinde iddiaya göre arkadaşı ile gezmeye giden 21 yaşındaki Ferhat Kurnaz, kayalıklara tırmanmaya çalışırken dengesini kaybedip uçurumdan aşağı düştü.

İhbar üzerine olay yerine sevk edilen ekipler, elverişsiz arazi şartları nedeniyle kayalıkların arasında yatan kazazedeye ulaşamadı.

Zodyak bot ve kayık yardımı ile yaralının bulunduğu alana ulaşan ekipler, Kurnaz’ı Rumeli Feneri Balıkçı Barınağı’na götürerek burada bekleyen sağlık ekiplerine teslim etti. Kurnaz, ambulansta yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Ağır yaralı olarak kurtarılan Kurnaz’ın hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

‘BEN TIRMANMAK İSTEDİM O DA PEŞİMDEN GELDİ’

Ferhat Kurnaz ile birlikte gezmeye gelen arkadaşı Vehbi Kılıç, “Garipçe Kalesi’ne girdik biz, dolaşmaya gelmiştik zaten. Kıyılardan dolaşa dolaşa geldik, sonra ben tırmanmak istedim, tırmandım. O da peşimden geldi. Ben tırmanmayı başardım, çıktım oradan ama Ferhat çıkamadı. Aradım ‘Orada bekle, gelip seni kurtaracağım’ dedim. Sonra baktım yoktu, tekrar çıktım tepeden görünen yere çıktım, yerde yatıyordu. İkimizdik, başka kimse yoktu” diye konuştu.

‘BURASI ÇOK TEHLİKELİ, GELMEYİN’

Bölgede yaşayan Müyesser Bülbül ise, “Lütfen burası çok tehlikeli, gelmeyin. Sahilleri çok tehlikeli, lütfen rica ediyoruz, bakın çocuk düştü alamıyorlar. Lütfen bütün herkese sesleniyorum, gelmeyin, çocuklarınızı da yollamayın.” dedi.

Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Yolcu direksiyona saldırdı, şoför otobüsü uçuruma düşmekten son anda kurtardı