Kaya Sabancı ile Vedat Aşçı’nın Bodrum’daki kavgasında küfür iddiası

Yayın tarihi: 22 Haziran 2024 Cumartesi 11:19 am - Güncelleme: 22 Haziran 2024 Cumartesi 11:19 am

Bodrum’da 72 yaşındaki iş insanı Kaya Sabancı, Mandarin otelin sahibi iş insanı Vedat Aşçı ve korumaları tarafından darp edildi. Yandaş Sabah gazetesinin yazarı, Kaya Sabancı’nın küfür ettiğini iddia ederek Vedat Aşçı’nın ‘mağdur’ olduğunu savundu.

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Gölköy Mahallesi’ndeki Mandarin Oriental Tatil Sitesi ve Otel’de dün akşam saatlerinde açılışına gittiği restoranda Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve sitenin yönetici Vedat Aşçı tarafından yumruk atılarak darp edilen  iş insanı Kaya Sabancı tedavi gördüğü hastaneden taburcu edildi.

KAYA SABANCI: BUNLAR ZENGİN EŞKIYALAR

Konuya ilişkin açıklama yapan Kaya Sabancı, “Sabancı, “Bunlar sokaktaki eşkıyalar değil, zengin eşkıyalar. Darp edildik. Ben restoran açılışına gittiğimde yanındaki kişiye merhaba Mustafa dedim, Vedat Aşçı beni gördü, “Ulan sen buraya mı geldin?” deyip, gözümün üzerine yumruk attı. Yere düştüm yerde tam üç dakika kaldım kimse yardım etmedi. Daha sonra bir kadın bana yardıma geldi. Ben akşam zaten davetliydim açılış olduğu için; davet edilmesem yine gitmezdim. Vedat Bey, kapıya söylese ‘Bu adamı almayın’ diye o bana daha büyük hakaret. Ama öyle bir talimat verse ben döner giderim, girmezdim içeri. Gözaltı damarımda çatlaklık var. 2-3 gün sonra ameliyat olacağım elmacık kemiğinde kırık var. Ya ben 72 yaşındayım, 25 yaşındaki delikanlıya mı vuruyorsun, ne gerek var bunlara. Orada ölebilirdim ben” ifadelerini kullandı.

MANDARİN OTEL’DEN AÇIKLAMA

Öte yandan Mandarin Otel’den açıklama geldi. Otelin avukatı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Basında Kaya Sabancı ve vekilleri tarafından Mandarin Oriental, Bodrum oteli ve yatırımcısı Vedat Aşcı ile ilgili aleyhimize isnad edilen gerçek dışı, abartılı ve asılsız iddialara karşı iş bu açıklamayı yapma gereğini üzülerek duymaktayız. 20 Haziran 2024 tarihinde otelimiz içerinde bulunan Hakkasan adlı işletmenin etkinliğinde Vedat Aşçı, Kaya Sabancı’nın sözlü ve fiziksel saldırısına uğramış ve ne yazık ki taraflar arasında hepimizi üzen tatsız bir hadise yaşanmıştır. Akabinde olay taraflarca yargıya intikal ettirilmiştir.

Kaya Sabancı tarafından tesise sağlık ekiplerinin girişinin Müvekkil otel ve Vedat Aşcı tarafından geciktirildiği/engellendiğine dair iddiaları da diğer iddiaları gibi tamamen asılsız ve gerçeğe aykırıdır. Sağlık görevlileri kamera kayıtlarından da tespit edildiği üzere tesise sorunsuz ve hızlı bir şekilde giriş ve çıkış yapmışlardır.

Müvekkilimizi hedef alan bu gerçek dışı suçlamalar karşısında Mandarin Oriental, Bodrum hukuk müşavirleri olarak gerekli yasal işlemler başlatılacaktır. Basını yanlış yönlendiren bu asılsız iddialar karşısında cevap hakkımızı kullandığımızı ancak olayların adli makamlara intikal etmesi sebebi ile bundan sonraki sürecin yasal olarak takip edileceğini siz değerli kamuoyuna bildiririz.”

KÜFÜR İDDİASI! SABAH YAZARI: MAĞDUR VEDAT AŞÇI

Yaşanan kavga sırasında orada bulunan Sabah gazetesi yazarı Funda Karayel ise, yaşananları bugünkü köşe yazısında anlattı.

Karayel’in yazısı şöyle:

“Perşembe akşamı Bodrum Türkbükü’ndeki sosyetik sitede düzenlenen Yaza Merhaba partisindeydik. Gecenin ilerleyen saatlerinde bir anda küfür sesleri duyup ürperdik. Küfürler savuran kişi Kaya Sabancı, karşısındaki kişi ise Vedat Aşçı’ydı. Sonra ortalık karıştı…

Bodrum bildiğiniz gibi hırçın, öfkeli, her zaman olaylara meyilli. Geçtiğimiz yıl yazdığım Bodrum’un psikolojisi yazısını hatırlayalım. Bodrum geçtiğimiz yıldan da kötü durumda, mutsuz ve gergin. Hal böyle olunca olay çıkmaması da mümkün değil tabii.

Bu bayramın olayı benim de bizzat şahit olduğum işadamı Kaya Sabancı ile Vedat Aşçı arasındaki kavga oldu. Herkes ne olduğunu merak ediyor, Sabancı’nın avukatı Ömer Reşat Kayran ve yat kaptanı Kemal Kocaoğlan, olayla ilgili hastane önünde basın mensuplarına açıklama yaptı.

Açıklamaya göre, Kaya Sabancı’nın ‘beach club’a indiği sırada Vedat Aşçı ile karşılaştığı, daha önceden konutun eksikleri nedeniyle Vedat Aşçı ile aralarında husumet bulunan Sabancı’ya Aşçı’nın korumalarının saldırarak yumruk attığı ve kafasından darbedilen Sabancı’nın yere düştüğü, ardından ambulans çağrıldığı belirtildi.

Benim şahit olduğum olaya gelince… Kaya Sabancı’nın alkol seviyesi biraz yüksekti ve Vedat Aşçı’nın ailesine ve kendisine küfürler savurdu. Her zaman olayların başlangıcında tetikleyiciye ve yaşanan olaya bakmak gerek. İlk açıklamayı yapan haklı olmuyor, mağdur olan da haklı olmuyor kimi zaman.

Bu olayın mağduru Vedat Aşçı’dır. Çünkü küfürlere maruz kalan, tahrik edilen Aşçı… Şiddeti savunmuyorum ancak kimsenin psikolojisi normal değil, kimse olayların başlangıcına odaklanmıyor sadece sonuca bakıyor.

Neden, nasıl ve sonuç olarak bakalım bu olaya. İki kişi arasında bir karşılaşma yaşanıyor ve bir anda ortam geriliyor, küfürler havada uçuşuyor.

Sonuç biri dayanamıyor ve tepkisini gösteriyor. Şimdi bu olayda isteyen hakkını istediği yerde arasın. Sen ne söylediğine ve yaptığına bak! Sonra olanları bir kez daha gözden geçir. Bir nokta daha var. Haksızlığa tepki gösterirken, haksızlık yapmamak gerek. Bunu unutmayalım olur mu?”

Taburcu olan Kaya Sabancı’dan ilk açıklama: Bunlar zengin eşkıyalar

Kaynak: TELE1