Kavurucu sıcaklar klimaya talebi artırdı

Yayın tarihi: 24 Ağustos 2023 Perşembe 12:42 pm - Güncelleme: 24 Ağustos 2023 Perşembe 12:42 pm

Hava sıcaklıkları son aylarda rekor üzerine rekor kırıyor. Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrederken serinlemek isteyenler klima ve soğutma ürünlerine yöneliyor. İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği Başkanı (İSİB) Mehmet Hakkı Şanal, son 3-4 haftalık dönemde görülen yoğun sıcaklık artışlarının etkisiyle klima satışlarının tavan yaptığını söyledi.

Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrederken sıcaktan bunalanlar çareyi klima ve soğutma ürünlerinde arıyor. Türkiye genelinde bu aletlerin kullanımı oldukça arttı. Şanal, ev tipi klimaların pazardaki büyüme oranın yaklaşık yüzde 30 civarında olduğunu belirtti.

EN YOĞUN TALEP DEPREM BÖLGESİNDEN

Sıcaklık artışlarının yanı sıra Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin de talep artışında önemli bir faktör olduğunu vurgulayan Şanal, “Başta Adana, Hatay ve Kahramanmaraş olmak üzere deprem bölgesinde, özellikle konteynır şehirlerde ve çadır kentlerde sıcaklık artışları ciddi sıkıntılara sebep olmaya başladı. Klima bazında en yoğun talep artışının gerçekleştiği yerler bu iller oldu.” diye konuştu.

Sıcaktan bunalan Adanalı 1991 model otomobiline klima taktırdı!