Kavuncu’ya yönelik saldırıda MHP ve Ülkü Ocakları detayı

Yayın tarihi: 30 Eylül 2021 Perşembe 1:48 am - Güncelleme: 30 Eylül 2021 Perşembe 1:48 am

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun avukatı, şüpheli Sinan Oral’ın telefonla görüştüğü kişilerin MHP ve Ülkü Ocakları ile ilişkili olduğunun tespit edildiğini belirterek bu isimlerin HTS kayıtlarının da incelenmesini istedi.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’ya, 20 Ağustos 2021 tarihinde sokak ortasında yumruklu saldırıda bulunan zanlı Sinan Oral dün çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Tahliye kararında, “Şüphelinin sabit ikametgâh sahibi olduğu, soruşturmanın geldiği aşama ve mevcut delil itibarıyla, delilleri karartma şüphesinin bulunmadığı, cezanın alt ve üst sınırı, şüphelinin üzerine atılı suçun uzlaştırma kapsamında olması ibarelerinin bulunduğu tahliye talebi Bakırköy 1.Sulh Ceza Hâkimliği tarafından kabul edildi” denildi.

Öte yandan Kavuncu’nun avukatı aracılığıyla 2 Eylül’de Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak Oral’ın HTS kayıtlarının incelenmesi sonucu ortaya çıkan, olay anında görüştüğü kişiler hakkında inceleme talep ettiği öğrenildi.

Cumhuriyet’ten Leyla Kılıç’ın haberine göre, görüşmelerde yer alan isimlerin MHP ve Ülkü Ocakları ile temasları olduğuna dikkat çekilirken dilekçede şu ifadeler yer aldı:

“Şüphelinin HTS kayıtları incelendiğinde, şüphelinin olay günü sık aralıklarla görüştüğü kişilerden Erhan Özkök, İsmail Murat Balta, Bedirhan Çiçek, Hüseyin Aygan, Hakan Çiçek ve Murat Kaplan’ın, MHP ve Ülkü Ocakları ile ilişkili olduğu tespit edilmiştir. Bu kapsamda kişilerin; ifadelerinin alınmasını, şüpheli ile bağlantılarının bulunup bulunmadığının tespitini… Şüphelinin azmettiricisi olup olmadıklarını, bu eylemin siyasi saiklerle işlenip işlenmediğinin tespitini… Listedeki kişilerin 19, 20 ve 21 Ağustos tarihlerindeki HTS kayıtlarının temin edilerek cep telefonlarının olay mahallinde sinyal verip vermediği hususunun belirlenmesini talep ediyoruz”

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’ya saldıran kişi tutuklandı