Kavgayı ayırmak isterken bıçaklanan gazeteci Barış Bektaş’ın kafasına tekme atılıp bıçaklandığı ortaya çıktı

Yayın tarihi: 22 Kasım 2019 Cuma 4:09 pm - Güncelleme: 22 Kasım 2019 Cuma 4:09 pm

Kavgayı ayırmak isterken öldürülen gazeteci Barış Bektaş’ın ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianame ile, sanıklar Hasan Hüseyin Çetin (22) ve Serhat Karataş (20) hakkında “kasten öldürmek” suçundan müebbet hapis istendi.

Kavgayı ayırmak isterken bıçaklanan gazeteci hayatını kaybetti

Habertürk’te yer alan habere göre, 24 Ekim’de yaşanan akılalmaz olaya ilişkin soruşturma tamamlandı. Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianame ile sanıklar Hasan Hüseyin Çetin (22) ve Serhat Karataş için “kasten öldürmek” suçundan müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

Olaydan 18 gün sonra sonra hazırlanan iddianameye göre, sanıklar 24 Ekim Perşembe günü gecesi Cem Orday adlı bir şahıs ile sokak ortasında yüksek sesle tartışıyorlardı. Tartışma bir süre sonra kavgaya dönüştü. Bektaş araya girerek Cem Orday adlı şahsı sakinleştirmeye ve kavgayı ayırmaya çalıştı.

Yaşanan arbedede Cem Orday olay yerinden uzaklaştı. Orbay ile kavga eden iki şüpheli, bu sefer kavgayı ayırmaya çalışan Barış Bektaş’ı darp etmeye başladı.

Kamera görüntüleri, sanık ifadeleri ve tanıkların beyanlarınca da doğrulandığına dikkat çekilen iddianameye göre, Bektaş aldığı darbelerle yere düştü. Sanıklardan Serhat Karataş, yere düşen Bektaş’ın kafasını defalarca tekmeledi. Diğer sanık Hasan Hüseyin Çetin ise, Bektaş’ı önce göğsünden ardından da sırtından bıçakladı.