Yangın dehşeti yeniden başladı! Tokat’tan uyarı: Yangın Yeniköy Termik Santraline doğru ilerliyor

Yayın tarihi: 5 Ağustos 2021 Perşembe 7:45 pm - Güncelleme: 15 Ağustos 2022 Pazartesi 9:16 am

Türkiye orman yangınlarıyla mücadelesi 9. gününde. 5 ilde toplamda 12 yangın sürüyor. Termik santrale sıçrayan yangın 11 saat sonra söndürülebildi. Yangınlarda toplamda 8 kişi hayatını kaybetti.

Muğla’da Bodrum’daki orman yangınlar kontrol altına alınırken, Milas’ta Fesleğen ile Kavaklıdere yangınlarında alevler yeniden yükseldi. Milas’ın Akçakaya ve Fesleğen Köyü’nde yangın söndürme çalışmaları sürüyor.

Yangının Gürceğiz Mahallesi merkezine de doğru ilerlemesiyle, mahalledeki yurttaşların tahliye edilmeye başlandığı aktarıldı. Mahallede yaşayan yurttaşların acil arazöz ve toma desteği talep ettiği kaydedildi. Bununla birlikte Bayır Mahallesi’nde de tahliye kararı alındığı belirtildi.

Öte yandan, yangının kuzeye doğru seyrinin Yeniköy Termik Santrali’ni tehdit ettiği vurgulanıyor.

Yangının ulaştığı Gürceğiz’de bir yurttaş: Lütfen atımı kurtaralım

“YANGIN KUZEY YÖNÜNDE YENİKÖY TERMİK SANTRALİNE DOĞRU İLERLİYOR”

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat “Yangın Akçakaya’yı aşarak Gürceğiz’e dayandı. Bayır mahallesi boşaltılıyor. Yangın yüksek gerilim hatlarını tehdit eder hale geldi. Eğer yangın bu bölgeye ulaşırsa Milas ve Bodrum’a elektrik verilemeyebilir… Yangın kuzey yönünde Yeniköy Termik Santraline doğru ilerliyor…” açıklamasını yaptı.

GÜRCEĞİZ

Jandarmalar Gürceğiz’i boşaltma çalışmaları yaptı.

 

 

AKÇAKAYA’DAN SON DURUM