Katledilen Dedeoğulları ailesinin avukatına soruşturma

Yayın tarihi: 19 Mart 2022 Cumartesi 8:57 pm - Güncelleme: 19 Mart 2022 Cumartesi 8:59 pm

Konya Meram’da Dedeoğulları ailesinden yedi kişinin öldürülmesiyle ilgili davanın avukatı Abdurrahman Karabulut hakkında soruşturma başlatıldı.

Konya’nın Meram ilçesinde, Temmuz 2021’de Dedeoğulları ailesinden yedi kişinin öldürülmesi ile ilgili yargılama sürerken ailenin avukatı Abdurrahman Karabulut hakkında soruşturma açıldı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada, Karabulut; Dedeoğulları davası ile ilgili sosyal medya paylaşımları ve açıklamaları üzerinden suçlandı.

Hakkında başlatılan soruşturmayı ANKA Haber Ajansı’na değerlendiren Karabulut, şu ifadeleri kullandı:

“Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkımda 3 tane soruşturma açıldı. Bu soruşturmalar kamuoyuna mal olmuş olan Dedeoğulları ailesinin katliamı ile ilgili yaptığımız açıklamalardan kaynaklı soruşturmalar. Birkaç gün önce savcının çağırması üzerine ifademizi verdik. Bu katliamdan önce, 12 Mayıs saldırısında müvekkillerim öldüresiye, saldırganlar tarafından darp edilmişlerdi. İlerleyen aşamalarda biz, aile ile ilgili koruma talebinde bulunduk. Olumlu veya olumsuz hiçbir yanıt alınmadı. Bizim haricimizde müvekkillerimin hepsi, gerek CİMER gerek BİMER gerek İçişleri Bakanlığının sosyal medya hesaplarına yazı yazmışlardı. Müracaat etmişlerdi. Kendilerinin canlarının tehlikede olduğunu sırf Kürt olduklarından dolayı saldırıya uğradıklarını söylemişlerdi. Yine dosyada mevcut bunlar, biz bunları sunduk”

Dedeoğulları Ailesi’ne saldırı davasında erteleme kararı

“HESAP SORMASI GEREKENLER BİZDEN HESAP SORUYOR”

Karabulut, ”Yakın koruma vermiş olsalardı bugün 7 kişi hayatta olacaktı. Biz bunların hesabını sorarken, hiçbir şey olmamış gibi bu ailenin hakkını savunan bizlere, özellikle bana soruşturma açıyorlar. Hesap vermesi gerekenler bizden hesap sormaya çalışıyor. Bunu başaramayacaklar. Bunun peşini bırakmayacağız. Bizden önce Konya Valiliği açıklama yapıyor. Bizden önce Konya Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yapıyor. Bizden önce İçişleri Bakanlığı açıklama yapıyor. Bizim açıklamalarımızı soruşturma konusu ediyorlar” dedi.

“GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ”

Karabulut, ”Asla yılmayacağız. Asla geri adım atmayacağız. Sonu nereye varırsa varsın aile adına hesap sormaya devam edeceğiz. Bunlardan bir şey çıkacağını ummuyorum. Bizi gazetelerde hedef göstermeye çalıştılar. Bizimle ilgili soruşturma açıyorlar. Tehditler gelmeye devam ediyor. Şunu iyi bilsinler ki hesap sormaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.