Katlanabilir monitör dönemi başlıyor

Yayın tarihi: 5 Eylül 2022 Pazartesi 7:00 am - Güncelleme: 4 Eylül 2022 Pazar 3:08 pm

 LG katlanabilir monitör ile sektörde çığır açacağa benziyor. Ancak burada işler akıllı telefonlardan biraz daha farklı.

Teknolojinin hızlı bir şekilde gelişmesi, yakın bir zamana kadar imkansız görülen birçok şeyin aslında gayet de mümkün olabileceğini gösteriyor. Bu durumun en güzel örneklerinden biriyse şüphesiz katlanabilir akıllı telefonlar. İlk tanıtımının yapıldığı zamanlarda bir hayli kuşkuyla yaklaşılan bu teknoloji, şimdilerde akıllı telefon dünyasının yeni trendi olarak kabul edilmeye başlandı.

katlanabilir monitör

 

Öte yandan benzer bir süreç monitör dünyasında da yaşanabilir. LG tarafından tanıtılan 42 inçlik OLED Flex modeli, isminden de anlaşılacağı üzere son derece esnek bir yapıya sahip. Kullanıcılar tarafından otomatik ayarla 2 kademe, manuel şekilde ise tam 20 kademe katlanabilen bu monitör, her ne kadar şu an için akıllı telefonlar gibi %100 bir katlanma performansı gösteremese de yine de kendi içerisinde son derece başarılı olduğu söylenebilir.

 

Peki ama bu teknoloji hangi sorunlara çare olmayı planlıyor? Bildiğiniz üzere monitör sektöründe bitmeyen bir tartışmadır kavisli ekranlar mı yoksa düz ekranlar mı sorunsalı. İşte LG OLED Flex sayesinde artık bu tartışmalar tamamen son bulacak çünkü isteyen kullanıcılar bu cihazı düz bir ekran yapısıyla kullanabilecekken, isteyenler ise kendi ayarlarına göre kavisli bir şekilde deneyimleyebilecekler.

 

LG, OLED Flex hakkında şimdilik çok fazla bilgi vermedi yani monitörün ne zaman satışa sunulacağını da fiyatının ne kadar olacağını da şimdilik bilmiyoruz. Ancak her iki bilginin de önümüzdeki günlerde netleşmesinin beklendiğini ifade edelim.

POCO bütçe dostu modeller ile karşımıza çıktı