Katlanabilir iPhone sonunda geliyor!

Yayın tarihi: 6 Ocak 2021 Çarşamba 7:31 am - Güncelleme: 5 Ocak 2021 Salı 10:33 pm

Şu aralar teknoloji tutkunlarının en çok merak ettikleri sorulardan birisi de Apple’ın katlanabilir iPhone modeli çıkarıp çıkarmayacağı. İşte bu sorunun yanıtı.

Teknoloji ve yazılım dünyasındaki öncü isimlerden biri olan Apple henüz çentik tasarımından bile kurtulabilmiş değil. Sektördeki pek çok isim çentiksiz, hatta katlanabilir ekranları test ederken Apple bu konuda hayli geri kaldı diyebiliriz.

Fakat sızdırılan son raporlara göre Cupertino merkezli şirket şu aralar pek de boş durmuyor. Apple’ın Çin’de üretim yapan Foxconn tesislerinde 2 farklı katlanabilir ekranlı prototipi test ettiği iddia ediliyor.

Şimdilik yeni iPhone modellerinin tasarımına ilişkin önemli bir bilgi yok. Ayrıca iki ayrı prototipin ne gibi özelliklerle donatıldığı da bilinmiyor.

katlanabilir iPhone

Kullanıcıların merak ettikleri tek şey ise Apple’ın ilk katlanabilir ekranlı telefonunu ne zaman sayışa sunacağı. Bu testlerin kısa süre içerisinde tamamlanması ve katlanabilir ekrana sahip ilk Apple logolu telefonun 2021’de satışa sunulması planlanıyor.

Sızdırılan bilgilere göre Apple bu yıl içerisinde sadece tek bir katlanabilir model satışa sunacak. Bu modele gelen talebe göre 2022 yılındaki model yelpazesi de şekillendirilmiş olacak.

Apple’ın Z Flip tarzında katlanan bir cihaz üzerinde çalıştığını da belirtelim. Yani açılıp tablet boyutlarına gelen bir iPhone tasarlanmıyor. Zaten böyle bir iPhone modelinin tasarlanması iPad satışlarına da darbe vurabilirdi.

Realme Koi 7 Ocak’tan itibaren Realme V15 olarak isimlendirilecek!