Katlanabilir ekranlı akıllı telefonların tasarımında Xiaomi farkı

Yayın tarihi: 7 Ocak 2021 Perşembe 3:50 pm - Güncelleme: 8 Ocak 2021 Cuma 3:53 pm

Çin merkezli Xiaomi, 2020 yılında bir duyuru geçmişti. Teknoloji devi olan bu marka 2020 yılında yaptığı duyuruda ekranı katlanabilir akıllı telefonlar çıkaracaklarını ve bunun 2021’e yetişeceğini açıklamıştı. Yaptığı bu gelişim ile dünya teknolojisine damga vuracak Xiaomi’nin akıllı telefon tasarımları da 2 Ocak itibariyle açıklandı.

Xiaomi katlanabilir ekranlı akıllı telefon tasarımları dünyada büyük merak uyandıran bir unsur oldu. Bunun sebebi ise ekranın katlanıp telefonun hala sağlıklı kalabilmesiydi. Çünkü bir ekran doğru hesaplar ile katlanamazsa telefon parçalara bölünebilir veya bozulabilirdi. Bu noktada ise Ross Young devreye girdi ve akılda merak uyandıran soruların yanıtını verdi.

Teknogaste.com haberine göre ; Ekran teknolojisinde önemli bir rol alan Ross Young tasarımları göz önüne serdi. Xiaomi resmi hesabı ise bu paylaşımları doğruladı ve kendi hesabında da paylaştı. Ekran düz iken bir akıllı tableti ya da akıllı telefonu anımsatacak normal bir duruşa sahip. Ancak katlanışı ise ekranın en üst ve en alt dikey bölmelerinden olacak.

Ekran hem içerden dışarıya hem de içeriden dışarıya katlanabilecek bir tasarımda. İçeriden dışarıya doğru katlandığında altında bir köprü oluşacak. 2 kısımdan katlanabilen bu ekran arkayı tamamen kapsayacak şekilde katlanabilir. Bu ekran içeriye doğru katlandığında da yine aynı şekilde katlanacak ve tamamen ekranın önünü kapatabilecek esnekliğe de sahip olacak. Yani telefon kullanılmadığında da önünde bir kılıf varmış gibi görünecek.

Telefonun tasarımı Galaxy Z Flip modelinin tasarımına benzemekte. Ancak LetsGo Digital ise bu ekranın ve tasarımın daha dayanıklı, daha sağlam olacağını söyledi. Telefonun ekran tasarımının ise tuşsuz, ekran içinde tuşlu olacağını ve yeni nesil akıllı telefonlara da uyum sağlamayı bırakmayacağını açıkladı.

Xiaomi katlanabilir ekranlı akıllı telefon tasarımları bir başka özelliğe de sahip. Telefon normalde koca bir tablet boyutunda. Ancak üst ve alt kısımdan geriye doğru katlandığında ise model ortalama bir telefon boyutuna geliyor. Böylece kişiler yine rahatlıkla taşıyabilecekler. Ayrıca uygulamalar ve sekmeler de bulunacağından dışarıya katlanan kısımların eksikliği hissedilmeyecek. Yani Xiaomi telefonun tasarımını kusursuz ve çok kullanışlı yapmış durumda. Şimdi ise ne zaman çıkacağı ve teknik özellikleri bekleniyor.

Kaynak : Tekno Gaste – Xiaomi