‘Katil devlet’ demişti! Nagehan Alçı şimdi de canlı yayında Atatürk’ü katliam yapmakla suçladı

Yayın tarihi: 8 Aralık 2019 Pazar 10:21 pm - Güncelleme: 8 Aralık 2019 Pazar 10:23 pm

Türkiye Cumhuriyeti için “Katil devlet” ifadesini kullanmasının ardından büyük tepki toplayan ve bir süre Habertürk ekranlarına çıkmayan Nagehan Alçı, şimdi de canlı yayında Atatrük’ü hedef aldı.

Türkiye Cumhuriyeti için “Katil devlet” ifadesini kullanmasının ardından büyük tepki toplayan ve bir süre Habertürk ekranlarına çıkmayan Nagehan Alçı, geçtiğimiz günlerde tekrar canlı yayınlarda boy göstermeye başlamıştı.  Hülya Hökenek’in sunup yönettiği Enine Boyuna programına konuk olan Nagehan Alçı, bir skandala daha imza attı.

Alman Birinci Televizyon Kanalı ARD’de yayınlanan “Unutulan KatliamAtatürk Alevileri Nasıl Öldürdü” adlı haber programına iktidarından  uhalefetine tepkiler yükselirken, Almanya’da yaşayan Türkler bu skandal
yayını kanalın önünde protesto ederken adında Türk olan bir haber kanalı Habertürk’de aynı iddialar savunuldu.

Habertürk canlı yayınında Atatürk’ün katliam yaptığını öne süren Nagehan Alçı, Türkiye’nin o dönemde Nazi Almanyası’ndan gaz alarak Tunceli’de isyancıları mağaralarda zehirlediğini iddia etti. Alçı, Almanların sahte belgelerle Türkiye aleyhinde propaganda yaptığı bir yayından da örnek verdi.

AKP’ye yakın gazetecilerden Nagehan Alçı’nın ifadeleri şöyle:

“O belgede 1937 yılında Atatürk’ün imzası ile Meclis Hitler yönetiminden 20 ton gaz alındığı yönünde bir belge. Bu belge daha önce Dersim gazetesinde yer almış. 37-38 Dersim olayları çok acı olaylardır. Atatürk, çok önemli bir lider ama 37-38 yıllarında Dersim’de katliam yapılmıştır.”