Katar protokolüne tepki: Ülke Kataristan’a döndü

Yayın tarihi: 25 Haziran 2021 Cuma 12:07 pm - Güncelleme: 25 Haziran 2021 Cuma 4:50 pm

Türkiye ile Katar arasında imzalanan ve Katarlıların Türkiye’de sınavsız tıp, diş hekimliği ve eczacılık eğitimi alabileceği yönündeki karara tepki büyüdü. Ek olarak Katarlılar hastane kurup işletebilecekler.

Türkiye ile Katar arasında “Askeri Sağlık Alanında Eğitim ve İşbirliği” Protokolü AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylandı. Protokole göre, Katarlı gençler sınava girmeden Türkiye’de tıp, diş hekimliği, eczacılık sağlık meslek yüksek okulu, hemşirelik alanlarında ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitim alabilecek. Protokolde eğitime kabul edilecek öğrencilerle ilgili şartlar sıralanırken, YKS ya da herhangi bir sınav şartından bahsedilmedi. Protokolde misafir öğrencilerin yanı sıra misafir personel de istihdam edilecek. Sağlık kurumlarının kurulması, işletilmesi ve sağlık hizmeti sunumu alanında karşılıklı bilgi paylaşımı ve yardımlaşma da iş birliği kapsamına alındı. Ayrıca hasta tedavisi, sağlık lojistiği alanında iş birliği, sağlık alanında ortak tatbikat ve ziyaretler düzenlenmesi de öngörüldü.

Katarlı gençler, Türkiye’de sınavsız tıp okuyabilecek

“ÜLKE KATARİSTAN’A DÖNDÜ”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’da Katar protokolüne tepki gösterdi. Gençlere seslenen Kılıçdaroğlu, “Gençler merak etmeyin, koca ülkeyi Kataristan’a döndüren bu zihniyeti tarihin tozlu sayfalarına göndereceğiz, son çırpınışları. Bu protokolleri de yırtıp atacağız” ifadelerini kullandı.

 

YURTTAŞLARDAN TEPKİ

Kararın gündeme gelmesinin ardından sosyal medya platformu Twitter’da #Katarlı tagi TT listesine girdi. Yurttaşlar, Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan AKP’li rektör Melih Bulu’yu protesto eden öğrencilerin burslarının kesilmesini hatırlatarak karara tepki gösterdi.