Katar’ın ilk kadın çağdaş klasik müzik bestecisi Al Fardan, Kuşadası’nda sahne alacak

Yayın tarihi: 2 Temmuz 2024 Salı 4:21 pm - Güncelleme: 2 Temmuz 2024 Salı 4:21 pm

Katar’ın ilk kadın çağdaş klasik müzik bestecisi Dana Al Fardan, 7 Temmuz Pazar akşamı Kuşadası Kervansarayı’nda sahne alacak.

Kuşadası Belediyesi ve Kuşadası Kültür Sanat Tanıtım Vakfı(KUSAV), dikkat çeken bir konsere ev sahipliği yapacak.

Katar’ın ilk kadın çağdaş klasik müzik bestecisi, söz yazarı ve senfoni sanatçısı olan Dana Al Fardan, 7 Temmuz Pazar günü saat 20:30’da Kuşadası Kervansarayı’nda konser verecek. Konserde Dana Al Fardan’a Katar Filarmoni Orkestrası solist sanatçılarından oluşan Giovanni Passini yönetimindeki Cinemoon Ensemble eşlik edecek.

“YÜKSEK BENLİĞİNİZE DOĞRU BİL YOLCULUK”

İlk kez Türkiye’de konser verecek olan Dana Al Fardan, bundan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Son albümü İndigo ile ilgili bilgi veren Al Fardan, “İndigo yani çivit mavisi, üçüncü göz çakrasının rengidir. Bilgeliği ve yüksek anlayışı temsil ediyor. Tüm doğanın, görme duyusuna renk aracılığıyla kendini gösterdiğini gözlemledik. Indigo Albümümde yer alan parçalarımızı seslendireceğimiz bu konserde, piyano, yaylı çalgılar ve elektroniklerden oluşan bir oda orkestrası tarafından gerçekleştirilen, tüm ışık, renk ve ses yelpazesi aracılığıyla yüksek benliğinize doğru bir yolculuk yaşayacaksınız” dedi.

EFES VE PAMUKKALE’Yİ GEZECEK

Dana Al Fardan konser öncesi Türkiye’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Efes Antik Kenti ve Pamukkale’yi gezecek.

Al Fardan, Türkiye’nin etkileyici coğrafyasındaki İstanbul, Efes Antik Kenti, Truva Antik Kenti, Kapadokya gibi dünyaca ünlü tarihi mekanlarda da konser vermeyi çok istediğini belirtiyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ