Katar’a Türk Polisi gönderilmişti! İzmir derbisine güvenlik gerekçesiyle taraftar yasağı

Yayın tarihi: 24 Kasım 2022 Perşembe 12:32 pm - Güncelleme: 24 Kasım 2022 Perşembe 12:32 pm

Spor Toto 1’inci Lig’de pazar günü Gürsel Aksel Stadı’nda oynanacak Göztepe-Altay derbisinde konuk takım taraftarı, İzmir İl Güvenlik Kurulu’nun kararı ile maçta yer alamayacak. Polis teşkilatının Katar’daki Dünya Kupası‘nın güvenliğini sağladığı şu günlerde alınan karar dikkat çekti.

İzmir İl Güvenlik Kurulu, Spor Toto 1’inci Lig’de pazar günü oynanacak Göztepe-Altay derbisinde güvenlik gerekçesiyle konuk takım taraftarlarının maçta yer almayacağını açıkladı. Alınan karara tepki gösteren taraftarlar Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası’na güvenliğini sağlamak için giden emniyetin İzmir derbisinde güvenliği sağlayamamasını eleştirdi.

Sosyal medyadan açıklamalar yapan taraftar dernekleri deplasmanın hak olduğunu ifade ederek, “Ülkemizde bir çok şehirde derbi maçları seyircili oynanırken İzmir takımı olan Altay ve Göztepe taraftarları derbilerde sürekli deplasman yasağıyla karşılaşıyor” ifadelerini kullandı.

DÜNYA KUPASI’NDA GÜVENLİK TÜRK POLİSİNDE

2022 Dünya Kupası’nda güvenliği sağlamak için Katar’a 3 binden fazla polis gönderildiğini de hatırlatan taraftarlar, “Katar’da koskoca Dünya Kupası’nda güvenliği sağlayabiliyoruz ama İzmir’de Altay taraftarlarına deplasman yasağı konuluyor…” ifadeleriyle kararı alan İzmir Valiliğini eleştirdi.

Türkiye Katar’da yapılacak 2022 FIFA Dünya Kupası sırasında stadyum ve otellerdeki güvenlik operasyonlarına destek için 3 binden fazla polis gönderdi.

Dünya Kupası’na yapay zeka tahmini