‘Katar yatırımlarını Türkiye’den çekiyor’

Yayın tarihi: 31 Temmuz 2019 Çarşamba 8:54 pm - Güncelleme: 31 Temmuz 2019 Çarşamba 9:52 pm

Katar’a ilişkin rapor hazırlayan CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak, Katar Emiri’nin ABD ziyareti ve Başkan Trump ile görüşmesi sırasında, Türkiye’deki yatırımlarını çekmesinin gündeme geldiğini, bunun ardından da harekete geçildiğini bildirdi.

CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak, Katar’a ilişkin rapor hazırladı. Raporda ‘Katar yatırımlarını Türkiye‘den çekiyor’ denildi.

Tartışma yaratan ‘Erdoğan şiiri’ hakkında karar

20 MİLYAR DOLARLIK YATIRIMI VAR

Erdoğan Toprak, Katar’a ilişkin hazırladığı raporda bu ülkenin Türkiye’deki yatırımlarına dikkat çekerek, Katar’ın Türkiye’de finans, bankacılık, medya, turizm vb. sektörlerinde yaptığı yatırımların tutarının yaklaşık 20 milyar dolar olduğunu, Türk müteahhitlik şirketlerinin ise Katar’da üstlendiği 15 milyar dolarlık projelerin bulunduğunu belirtti.

VOLKSWAGEN’E TAVİZLER VERİLİYOR

Toprak raporda, “Katar’ın Türkiye’deki yatırımları; başta QNB Finansbank ve Digitürk-Lig TV yayıncısı beİN Media; BMC, Tank Palet Fabrikası. Türk müteahhitlik şirketlerinin Katar’da üstlendiği 15 milyar dolarlık proje yer alıyor. 2022 Dünya Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak olan Katar’ın dev stat projeleri, havaalanı, altyapı vb. pek çok projeleri Türk Müteahhitlerince yürütülüyor. Katar Emiri satışa çıkarttığı 500 milyon dolarlık ultra lüks VIP uçağını ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye etti. Son olarak Alman otomotiv şirketi Volkswagen’in (VW) yüzde 17 hissesini satın alan Katar’ın, VW’nin yeni otomotiv fabrikasını Türkiye’de kurması için Erdoğan ile VW yönetimi arasındaki müzakerelerde etkili olduğu, VW’nin yatırım kararı ve verilen tavizler, taahhütler, ayrıcalıklar konusundaki pazarlıkları üstlendiği kaydediliyor” dedi.

Eski AYM Başkanı Haşim Kılıç: Yargı siyasi öfkenin silahı olarak kullanılıyor