Kastamonu ve İzmir’de de yangın!

Yayın tarihi: 30 Temmuz 2021 Cuma 4:37 pm - Güncelleme: 30 Temmuz 2021 Cuma 4:38 pm

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde ve İzmir’in Ödemiş ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

İzmir’in Gölcük Mahallesi’nde henüz bilinmeyen nedenle bahçelere yakın ormanlık alanda yangın çıktı. Bölgeden duman yükseldiğini görenler, durumu itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 1 helikopter ve 5 arazöz ile itfaiye ekipleri bölgeye yönlendirildi. Ekiplerin çalışması sürüyor. Öte yandan, Kiraz ilçesinde de bahçe ile orman arasındaki alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Ekiplerin müdahalesiyle yangın kısa sürede kontrol altına alındı.

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale ediliyor.

Obrucak köyündeki ormanlık alanda yangın çıktığını görenlerin ihbarı üzerine bölgeye Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ve arazözler sevk edildi. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen alevlere ekiplerin yanı sıra köy sakinleri de müdahale ediyor.
Yangının çıktığı alanın yakınında buğday tarlalarının bulunması dikkati çekti. Yangın alanına gelerek çalışmalarla ilgili bilgi alan Taşköprü Kaymakamı Çağlar Partal, AA muhabirine, yangın ihbarının ardından ekiplerin hızlı şekilde olay yerine hareket ettiğini belirtti.

Yangını kontrol altına almak için çaba sarf ettiklerini dile getiren Partal, “Yangını başlangıç aşamasında kontrol altına almaya çalışıyoruz. Çok büyümeyecek gibi görünüyor. Ekiplerimiz ciddi anlamda müdahale ediyor. İlçemizin bütün ekiplerini seferber ettik.” dedi.