Kastamonu Üniversitesi’nden ‘veri sızıntısı’ açıklaması

Yayın tarihi: 18 Ekim 2021 Pazartesi 6:01 pm - Güncelleme: 18 Ekim 2021 Pazartesi 6:01 pm

Kastamonu Üniversitesi, dört farklı üniversiteye yapılan siber saldırı suçlamalarını reddetti. Üniversite açıklamasında, inceleme yapıldığı ve yetkisiz erişim olmadığına değinildi.

Öğrencilerin, akademisyenlerin ve çalışanların kişisel verilerini hacker sitesi olduğu düşünülen bir platformda toplamda 3 bin 900 personel ve 40 bin kadar öğrenci bilgilerinin satışa sunulduğu görüldü.

Bu üniversiteler arasında, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi ve Kastamonu Üniversitesi var. Üniversitenin mensubu olan öğrenci ve personellerin TC kimlik numaraları, telefon numaraları ve pek çok özel bilgi ve belgeleri ifşa edildi.

Kastamonu Üniversitesi bir açıklama yaparak iddiaları yalanladı. Üniversitenin açılamasında şunlar yer aldı:

“Bazı sosyal medya hesapları ve internet sitelerinde, üniversitemizin de aralarında bulunduğu bir kısım üniversitelerin bilgi işlem sisteminin siber saldırıya uğradığı, personel ve öğrencilerimize ait bilgilere ulaşıldığı yönünde paylaşımlar yapıldığı görülmüştür. Söz konusu paylaşımlar gerçeği yansıtmamakta olup, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi tarafından geliştirilen ve Üniversitemiz tarafından da kullanılan Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi hakkında adı geçen üniversite tarafından yapılan bilgilendirmede, ‘Yapılan inceleme ve görüşmeler neticesinde sistemlerimizde herhangi bir veri sızıntısı olmadığı, yetkisiz erişim ve ihlal bulunmadığı tespit edilmiştir’ şeklinde açıklama yapılmıştır. Üniversitemizin Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından da herhangi bir veri sızıntısı tespit edilmemiş olup konu dikkatle takip edilmektedir.”