Kasım ayında toplamda ne kadar otomobil satıldığı ortaya çıktı

Yayın tarihi: 4 Aralık 2021 Cumartesi 12:00 pm - Güncelleme: 3 Aralık 2021 Cuma 6:12 pm

 Kasım ayının geride kalmasıyla beraber ay içerisinde toplamda ne kadar araç satıldığı da belli oldu. Gelen son zamların ardından vatandaşın sıfır otomobil satın alırken yaşadığı problemler de böylece gün yüzüne çıkmış oldu.

Buna göre geçtiğimiz ay 42.982 adet otomobil satışı gerçekleşti. Ancak bu sayıyı geçtiğimiz yılın aynı dönemi ile kıyasladığımız zaman otomotiv sektörünün ne denli bir daralma yaşadığı da belli oluyor. İşte detaylar!

ne kadar araç satıldı

Bildiğiniz gibi döviz kurunda yaşanan dalgalanmanın ardından otomobil üreticileri de üst üste fiyat güncellemeye başladı. Olağanüstü zamlar ile karşılaşan tüketiciler ise bu fiyatlar karşısında sıfır otomobil satın alamaz hale geldi.

 

Dolayısıyla çoğu kişinin sıfır otomobil satın almak yerine ikinci el pazarına yöneldiğini söyleyebiliriz. Ancak orada da durumlar çok farklı değil.

Gelen rakamlar da bunu gözler önüne seriyor. Kasım ayında 42.982 adet otomobil satıldığı açıklanırken, bunu geçtiğimiz yılın aynı dönemi ile kıyasladığımızda yüzde 33,2’lik bir daralmanın yaşandığı anlaşılıyor. Ancak hafif ticari araçların satışında geçen yılın aynı dönemine göre artış var. Vatandaş Kasım ayında toplamda 17.234 sıfır hafif ticari araç aldı. Bu, 2020 Kasım ayına kıyasla yüzde 9,2 oranında daha yüksek.

Windows 11 yeni değişiklikler yaptı: Yeni tasarımlar geldi