“Kasım ayında seçim iddiası MYK’da konuşuldu”

Yayın tarihi: 31 Mayıs 2022 Salı 7:59 am - Güncelleme: 31 Mayıs 2022 Salı 7:59 am

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ” Kasım’da seçim beklentisi sıklıkla konuşulan bir şey. Siyasetçilerin de kendi arasında konuştuğu bir konu ve hatta bugünkü MYK’da da “olur mu olmaz mı” diye gündeme geldi.” dedi.

Gerçek Gündem’den Elin Ünsal’ın sorularını yanıtlayan CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Kasım ayında seçim olacağı yönünde iddialar hakkında çarpıcı değerlendirmeler yaptı.

Engin Özkoç şunları söyledi:

– Geçtiğimiz hafta yapılan MYK toplantısında Kılıçdaroğlu’nun erken seçim için 6 Kasım’ı işaret ettiği iddiaları ortaya atıldı. Bunun yanında Kılıçdaroğlu’nun bu tarihi işaret ettiğini söyleyen iki MYK üyesinin olduğu da ifade edildi. Farklı bir iddia da başka bir MYK üyesinin 6 Kasım tarihini işaret ettiği yönündeydi. MYK’da 6 Kasım tarihine işaret edildi mi?

Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, “6 Kasım” şeklinde gün vermez. Ancak Kasım’da seçim beklentisi sıklıkla konuşulan bir şey. Siyasetçilerin de kendi arasında konuştuğu bir konu ve hatta bugünkü MYK’da da “olur mu olmaz mı” diye gündeme geldi. Yani erken seçim, MYK gündeminde de tartışılan bir şey ki zaten erken seçim bizim talebimiz. Ama erken seçime de karar verecek bir kişi var o da Tayyip Erdoğan.

Son anket! CHP, AKP ile farkı kapatıyor, Millet İttifakı 5 puan önde

Özetle Türkiye’de erken seçim için Kasım ayı senaryosu zaten konuşuluyor. Ama bana sorarsanız ben böyle bir erken seçim olmasına çok fazla ihtimal vermiyorum. Bence erken seçim senaryosu yılbaşından sonrası için konuşulabilir. Yine tam zamanında yapmayabilirler, 2 ay 3 ay önce yapılabilir. Söylediğim gibi yılbaşından önce yapma ihtimalleri olduğunu düşünmüyorum çünkü korkuyorlar, çekiniyorlar. Çünkü oyları hızla düşüyor, Türkiye’yi artık yönetemiyorlar. İnsanlarımız çok mağdur ve çok çaresiz. Ekonomik sıkıntıları gündemden düşürmek için farklı şeyler yapıyorlar. Bundan önceki seçimde de benzer hamleler yaptılar. Ama bunların hiçbirisi onların sonunun geldiği gerçeğini değiştirmeyecek. Onlar gidecek, Millet İttifakı gelecek.

Erdoğan’ın yönetim şekline onay vermeyen AKP’lilerin sayısı arttı