Kaşıkçı davası kapatıldı! Suudi Arabistan Türk okullarını yeniden açıyor

Yayın tarihi: 1 Ağustos 2022 Pazartesi 5:08 pm - Güncelleme: 1 Ağustos 2022 Pazartesi 5:08 pm

Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti davasının Suudi Arabistan’a devriyle başlayan normalleşme sürecine bir adım daha eklendi. Riyad yönetimi, ülkede MEB’e bağlı Türk okullarını yeniden açma kararı aldı. 

Suudi Arabistan’da Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı faaliyet yürüten Türk okulları yeniden hizmete başlayacağı öğrenildi.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) yapılan açıklamada, Suudi Arabistan yönetiminin kararıyla başkent Riyad ve diğer vilayetlerde faaliyet gösteren Türk okullarının, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı sonu itibarıyla kademeli olarak kapatıldığı hatırlatıldı.

Açıklamaya göre, Türk hükümetinin diplomatik temasları ve MEB’in girişimleri ile Suudi Arabistan’da bakanlığa bağlı faaliyet yürüten okullar yeniden hizmete açılacak.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in, Fransa’nın başkenti Paris’te katıldığı “Eğitimin Dönüştürülmesi Ön Zirvesi” kapsamındaki temasları çerçevesinde Suudi Arabistan Eğitim Bakanı Hamad Al Shaikh ile yaptığı ikili görüşmede, okulların durumu da gündeme geldi.

İki ülke makamlarının temasları sonucunda yeniden açılma kararı alınan okullara yönelik öğrenci kabulleri ve diğer işlemlerle ilgili çalışmalar kısa zamanda başlıyor.

SELMAN SARAY’DA GÖRKEMLE AĞIRLANDI

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2018’de Cemal Kaşıkçı’nın katledilmesinden sorumlu tutulan Prens Selman’a ‘Bunlar dünyayı enayi zannediyor. Bu millet enayi değil, hesap sormasını bilir’ demişti. Erdoğan’ın konuşmasından dört yıl sonra normalleşme adımları adına Kaşıkçı cinayetinin dosyası Suudi Arabistan’a devredildi. Geçtiğimiz ayda Prens Selman Türkiye’yi ziyaret etmişti. Erdoğan, Selman’ı  Saray’da görkemle ağırlaması tepki çekmişti.

 

Saray’da görkemle ağırlanan Selman’a müzikli yemeğin görüntüsü ortaya çıktı