Kaşıkçı cinayetinde yanlışlıkla gözaltına alınan Suudi: Hayvanat bahçesindeymişim gibi izlediler

Yayın tarihi: 10 Aralık 2021 Cuma 1:58 pm - Güncelleme: 10 Aralık 2021 Cuma 1:58 pm

Fransa’da yanlış kimlik teşhisi sonucu Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin gözaltına alınan Suudi Arabistan vatandaşı, gözaltında olduğu sürede yaşadıklarını anlatarak “sanki hayvanat bahçesindeymişim gibi beni izliyorlardı” dedi.

Suudi Arabistan’da devlet kanalı El-İhbariya’ya konuşan Uteybi, gözaltında tutulduğu yeri hayvanat bahçesine benzeterek şu ifadeleri kullandı:

“Beni suçlular için kullanılan, tamamen camdan yapılmış, havalandırması kötü bir odaya aldılar. Tüm gece uyumaya çalıştım ama uyuyamadım çünkü bulunduğum yer rahatsız ediciydi. Sanki hayvanat bahçesindeymişim gibi beni izliyorlardı. Yemek yemek isteyip istemediğimi sordular ve kirli bir kapta bana su verdiler.”

“Sabah olduğunda bir yetkili geldi ve iletişimim daha iyi oldu. Sonrasında büyükelçilik bir avukatla birlikte geldi ve beni çıkardılar.”

OLAYIN GEÇMİŞİ

Uteybi, Kaşıkçı cinayetinin zanlılarından biri olduğu şüphesiyle başkent Paris’ten Riyad’a gidecek olan uçağa binmek üzereyken gözaltına alınmıştı. Fransız yetkililer, şüphelinin Türkiye tarafından 5 Kasım 2018 tarihinde çıkarılan uluslararası yakalama kararı ve kırmızı bülten temelinde gözaltına alındığını belirtmişti. 

Suudi Arabistan’ın Paris büyükelçiliği, “Bu vatandaşın olayla bir bağlantısı bulunmamaktadır” açıklaması yaparak gözaltına alınan kişinin derhal serbest bırakılması çağrısında bulunmuştu.

Paris Başsavcılığı, söz konusu Suudi vatandaşının, hakkında yakalama emri çıkartılan kişi olmadığını tespit etmiş ve gözaltına alınan kişinin serbest bırakıldığını duyurmuştu.

Cemal Kaşıkçı cinayetinin şüphelilerinden biri yakalandı

Kaşıkçı cinayetini aydınlatacak gelişme: İstanbul’da İki ajan yakalandı