Kaset komplosunda tanık itirafı: O binada amirlerim çalışma yaptı

Yayın tarihi: 12 Şubat 2019 Salı 6:36 am - Güncelleme: 12 Şubat 2019 Salı 6:36 am

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’a ve bazı MHP’li yöneticilere yönelik kaset komplosuna ilişkin açılan davada tanık olarak dinlenen eski polis Ömer Keskin, Baykal’a kaset komplosunun kurulduğu Çukurambar’daki binada amirlerinin çalışma yaptığını söyledi.

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre, Baykal ile bazı MHP’li yöneticilere yönelik kaset komplosuna ilişkin açılan 171 sanıklı davanın görülmesine Sincan Cezaevi’nde devam edildi. Duruşmada tutuklu 17 sanık hazır edilirken, Ramazan Akyürek’in aralarında yer aldığı 7 sanık da SEGBİS aracılığıyla duruşmaya bağlandı.

Duruşmada, daha önce etkin pişmanlıktan yararlanan ve Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde çalıştığını belirten polis Ömer Keskin, tanık olarak dinlendi. 2009’da Ankara Emniyeti’nde göreve başladığını belirten Keskin, istihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevliyken FETÖ’nün eski emniyet imamı olan KÖZ grubunun lideri Kemalettin Özdemir’in GMK Bulvarı’ndaki ofisini “ortam dinlemesi” yoluyla dinlediklerini söyledi. 2010’da Çukurambar’da bir binanın dinlendiğini anlatan Keskin, “Çukurambar’da İlyas Tekin şefimdi.

Türkiye Finans Bankası vardı. Onun olduğu binaydı. Şubeden tanığım Ertan Aslan, bir binaya girdi. Biz dışarıda bekledik. Bir süre sonra çıktılar.

Daha sonra binadan çıkan bir bayanın takip edilmesi istendi. Fiziki takibini yaptık. Bu bayanın kim olduğunu tanımıyorum. Bu dairede Deniz Baykal’ın olduğunu da o zaman bilmiyordum. Dava sırasında öğrendim. Bize kimi takip ettiğimizi söylemezlerdi” dedi. 2010 başlarında Çukurambar semtine iki kez gittiğini söyleyen Keskin, “Bu sırada Deniz Baykal adı hiç geçmedi” dedi.