Kasasını atınca gözaltına alınan esnaf iş yerini Erdoğan’ı protesto ederek kapattı

Yayın tarihi: 7 Temmuz 2022 Perşembe 3:12 pm - Güncelleme: 7 Temmuz 2022 Perşembe 3:12 pm

Mersin’de AKP iktidarını ekonomi politikaları nedeniyle protesto ettiği için gözaltına alınan esnaf Oktay Avcu iş yeri için AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı protesto ederek kapanış töreni düzenledi.

Türk lirasının değerinin düşmesi ve artan enflasyon ile yurttaşları olumsuz etkiledi. Buna göre yıllık tüketici enflasyonu yüzde 78,62’ye yükseldi. Esnaflar yaşanan durumdan olumsuz etkilendi. Mersin’de dükkanına pankart asmak isterken gözaltına alınan Oktay Avcu, ekonomik krizin etkileri nedeniyle iş yerine davul ve zurna eşliğinde ve Erdoğan’ı protesto ederek kapanış töreni düzenledi.

“BU KASAYI ERDOĞAN’A ATIYORUM”

Mersin’de polisler tarafından, “Her yer açlık, her yer işsizlik, her yer korku, her yer adaletsizlik, her yer sindirilmişlik, her yer umutsuzluk ama her yer korkmuyoruz” yazılı pankartı asması engellenen esnaf Oktay Avcu, bozuk para dolu plastik kasasını yere atarak “Ecevit’e kasa atanlar bugün bu ülkenin gerçeği bu. Ben de bu kasayı Erdoğan’a atıyorum. Ekonominin kitabını yazdım diyenler ekonominin E’sinden anlamıyor” demişti. Eylem sonrası gözaltına alınan Avcu, tutuklama istemiyle çıkarıldığı mahkemede bir gün sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Bir zamanlar Erdoğan’ı savunan esnaf isyan etti: Ben de bu kasayı Erdoğan’a atıyorum