Karya Prensesi’ne ‘döpiyes’ giydirdiler!

Yayın tarihi: 14 Eylül 2020 Pazartesi 10:15 am - Güncelleme: 14 Eylül 2020 Pazartesi 9:10 pm

Gazeteci Fügen Ünal Şen Bodrum Kalesi’ndeki restorasyon sonrası Karya Prensesi Ada’nın yeni halinin içini yaktığını belirterek, prensese döpiyes giydirildiğini söyledi.

Gazeteci Fügen Ünal Şen, Instagram hesabından Bodrum Kalesi’ndeki yenileme çalışmalarına ilişkin, “Üzülüyor insan… Öncesini bildiğimden kahır dolu bir gezi yaptım bugün” diye yazdı.

‘İPLİKTEN GİYSİSİ BİLE DÜŞÜNÜLMÜŞTÜ’

Eski müdür Oğuz Alpözen’in davetiyle gördüğü Karya Prensesi Ada’nın yeni halinin içini yaktığını dile getiren Şen, “İlk sergilendiğinde dönemini yansıtsın diye özel dokutulmuş ham iplikten giysisi bile düşünülmüştü. Şimdiki hali ise bir sonraki fotoğraf. Bodrum da, Kale de, Müze de sizlere ömür. İyi ki yıllar öncesini sindire sindire yaşamışım” ifadesini kullandı.

Bodrum Kalesi ziyarete açıldı: O güzelim kalede ne ağaç, ne havuz, ne de müze kaldı

Şen üzüntüsünü belirterek, paylaşımında yeni çalışmaya ilişkin şunları kaydetti:

“Üzülüyor insan… Bodrum Kalesi’ndeki yenileme çalışmaları sürüyor. Öncesini bildiğimden kahır dolu bir gezi yaptım bugün. Minare eklenen şapeli söylemeyeceğim, hayır. O caanım taş yürüme yolları tekne güvertesi gibi tahtalarla kaplanmış, ona da söylenmeyeceğim. Bütün çim alanlar da taşla. Uluburun Batığı ne zaman sergilenecek kimsenin bilgisi yok. Ama sergilenmeye başlandığı ilk gün Oğuz Alpözen’in – dönemin şahane müze müdürü- davetiyle gördüğüm Karya Prensesi Ada’nın yeni hali içimi yaktı. İlk sergilendiğinde dönemini yansıtsın diye özel dokutulmuş ham iplikten giysisi bile düşünülmüştü. Şimdiki hali ise bir sonraki fotoğraf. Bodrum da, Kale de, Müze de sizlere ömür. İyi ki yıllar öncesini sindire sindire yaşamışım.”