Kartal İmam Hatip lisesine İBB’den para akıtılmış!

Yayın tarihi: 15 Ekim 2021 Cuma 10:46 am - Güncelleme: 15 Ekim 2021 Cuma 10:46 am

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ’ın, AKP döneminde Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi için yaklaşık 15 milyon TL harcadığı ortaya çıktı.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre; Kartal İmam Hatip Lisesi’nin binaları, İBB’nin AKP tarafından yönetildiği 2015-2017 yıllarında Konut İmar Plan Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KİPTAŞ) tarafından yenilendi. 2016 yılında da okula binlerce liralık mobilyalar alındı. Belediyenin kasasından bu yenilikler için yaklaşık 15 milyon 380 bin TL harcandı.

6 Temmuz 2015’te “Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi B Blok Binasının Yıkılarak Yeniden Yapım İşi” adı altında bir ihale çıkaran KİPTAŞ binayı, 7 milyon 390 bin TL’ye yeniledi.

31 Mart 2017’de ise KİPTAŞ, ”Yerleşke İçerisindeki Okul Binalarının Yapımı İle Eski Okul Binalarının Bakım ve Onarım İşlerinin Yapılması İşi” adıyla başka bir ihale daha açtı. İhaleyi 7 milyon 650 bin TL’ye yine aynı şirket aldı. Lisenin yalnızca yapım işleri için İBB iştiraki KİPTAŞ’ın kasasından tam 15 milyon 40 bin TL harcadı.

BİLAL ERDOĞAN’IN ARKADAŞLARI KAMU KURUMLARINDA HIZLA YÜKSELİYOR

AKP iktidarıyla beraber Bilal Erdoğan’ın arkadaşları ve lisenin mezunları devletin çeşitli kademelerinde hızla yükseldi. Aynı zamanda birçok kamu kurumu yöneticisi ve Türk Hava Yolları yönetimindeki 80’e yakın isim, Bilal Erdoğan’ın lisesinden mezun.

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile geçen temmuz ayında da TRT Yönetim Kurulu değiştirilmişti. Kartal İmam Hatip mezunu Meryem İlayda Atlas Çetin TRT Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanmıştı. Anadolu Ajansı’nın Genel Müdürü Serdar Karagöz, Varlık Fonu Genel Müdürü Salim Arda Ermut, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu da Kartal İmam Hatip Lisesi mezunu.

Bir kamu kurumuna yönetici olarak atanmayan Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunları da kamu kurumları ve AKP’li belediyelerden milyonlarca liralık ihaleler alıyor.

Bilal Erdoğan’dan yeni TÜGVA açıklaması