Kartal Belediyesi’nin temizlik ekiplerinden yoğun mesai

Yayın tarihi: 13 Nisan 2020 Pazartesi 2:57 pm - Güncelleme: 13 Nisan 2020 Pazartesi 2:57 pm

Kartal’da Koronavirüs tedbirleri kapsamında ilk günden itibaren sıkı önlemler alan ve ilçe genelinde hummalı bir çalışma yürüten Kartal Belediyesi ve belediyenin Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, gece gündüz demeden vatandaşların ve kamuda hizmet veren personelin sağlıklı koşullarda çalışması için mesaisine devam ediyor.

Büyük bir özveri ile virüs salgınının gündeme geldiği ilk andan itibaren vatandaşın sağlığını korumaya yardımcı olmak için çalışmalarını aralıksız sürdüren Kartal Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, bugün de sokağa çıkma yasağı ve Pazar günü olması sebebiyle yoğunluğu azalan Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dezenfeksiyon çalışmalarına devam etti.

Bin 105 yatak kapasiteli hastane, ekipler tarafından dezenfekte edildi

Daha önce de ilçe genelindeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarda, okul ve park gibi halkın yoğun olarak kullandığı alanlarda, virüslerin bulunma ihtimaline karşı önleyici tedbir olarak dezenfekte ve yıkama çalışmalarına aralıksız devam eden Kartal Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı alanında uzman ekipler, bugün de Sokağa çıkma yasağı ve Pazar günü olması sebebiyle yoğunluğu azalan Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık emekçilerinin virüs riskinden uzak tutulmasına yardımcı olmak için titiz bir çalışma yürüterek burada da dezenfekte işlemi gerçekleştirdi.

Salgın sebebiyle yoğun bir çalışma içerisinde olan sağlık çalışanlarının virüs riskinden uzak tutulmasına katkı sağlamak için sabahın erken saatlerinde teyakkuza geçen Kartal Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli, tüm dezenfekte ekipleriyle hastane genelinde hijyen çalışmalarını sürdürdü.

Nano gümüş iyon teknolojisi ile dezenfeksiyon çalışmalarına devam eden 20 kişiden oluşan ekip 1.105 yatak kapasiteli dev hastanede, yoğun bakım ünitesi hariç bütün noktalarda dezenfeksiyon işlemini gerçekleştirdi. Yaklaşık 4 saat süren çalışmalar sonunda görev başındaki sağlık çalışanları, özverili çalışmaları sebebiyle Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e ve Kartal Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür etti.

“Temizlik ve sağlık emekçilerine teşekkürü borç bilirim”

Sağlık emekçilerine destek olmak için Kartal Belediyesi’nin her zaman göreve hazır olduğunu ifade eden Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, “Bu süreçte gecesini gündüzüne katarak çalışan bütün sağlık emekçilerimize teşekkür etmeyi borç bilirim. Bizler de Kartal Belediyesi olarak onların daha iyi şartlarda çalışması için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz ve yapacağız. Öte yandan bu sürecin bir diğer kahramanları da Temizlik İşleri Müdürlüğümüzde görev yapan kıymetli çalışanlarımızdır. Bir nebze rahat nefes alabiliyorsak bu onların sayesindedir. Ekibimiz, sabahın ilk saatlerinden başlayarak ilçemizin her noktasında büyük bir özveri ile çalışmalarını sürdürüyor. Ben buradan her bir çalışanımıza da tek tek teşekkür etmek istiyorum, iyi ki varlar.” diye konuştu.