Kartal Belediyesi’nden 8 Mart akşamına özel iki farklı etkinlik

Yayın tarihi: 9 Mart 2021 Salı 1:13 pm - Güncelleme: 9 Mart 2021 Salı 1:13 pm

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü özel etkinliklerle kutlayan Kartal Belediyesi, bu anlamlı günün akşamında da iki farklı etkinlik düzenledi.

Gün boyu süren birbirinden farklı etkinliklerin devamında Kartal Sanat Sokağı (İstasyon Caddesi), karikatür sergisine ev sahipliği yaptı. Hasat Sanat Atölyesi’nden çok sayıda çizerin eserlerinin yer aldığı “Kadın’ım” isimli ‘Kadına Yönelik Şiddete Hayır’ karikatür sergisi, sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Türkiye ve dünyada kadına yönelik şiddetin çizgilerle anlatılarak eleştirildiği sergi, Kartallı vatandaşlardan tam not aldı.

Açılışını yaptığı sergide günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştiren Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Adem Uçar, her türlü şiddet eylemine ve ayrımcılığa karşı Kartal Belediyesi olarak farkındalık yaratan çalışmalara devam edeceklerini, kadınların hayatın her alanına aktif katılım sağlamaları için cinsiyet eşitliğini savunup destekleyeceklerini ifade etti.

“Kartal Belediyesi Kadınlar Korosu’ndan Eşsiz Konser”

Kartal Belediyesi’nin düzenlediği 8 Mart özel etkinliklerinin finali, belediyenin sosyal medya hesaplarından yayınlanan Kadınlar Korosu’nun online konseri ile sona erdi. Çeşitli sosyal sorumluluk projeleri ve festivallerde yer alarak adından sıkça söz ettiren Kartal Belediyesi Türk Halk Müziği Kadınlar Korosu, dinleyenleri eşsiz bir müzik yolculuğuna çıkardı. Pandemi nedeniyle online olarak düzenlenen konserde Kartallı kadınlardan oluşan koro, zengin bir repertuvara eşlik eden farklı yörelere ait türküleri, kadınlar için seslendirdi.