Kartal Belediyesi ve AKUT Vakfı’ndan ortak eğitim

Yayın tarihi: 30 Ekim 2020 Cuma 3:18 pm - Güncelleme: 30 Ekim 2020 Cuma 3:18 pm

Kartal Belediyesi ve Arama Kurtarma Vakfı (AKUT) ortak düzenlediği etkinlikte, Zabıta Müdürlüğü personeline yönelik ‘Acil Durum Sistemi’ ve ‘Olay Yeri Yönetim Sistemi’ eğitimleri gerçekleştirildi.

Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen eğitime, Kartal Belediyesi Sivil Savunma Müdürü Nurettin Yazar ve AKUT Vakfı Projeler Sorumlusu Cevdet Canbaz konuşmacı olarak katıldı. AKUT Vakfı Projeler Sorumlusu Cevdet Canbaz, eğitime kamerayla bağlanarak, Zabıta Müdürlüğü personeline ‘Acil Durum Sistemi’ ve ‘Olay Yeri Yönetim Sistemi’ hakkında uzun süre bilgi verdi.

Kartal Belediyesi Sivil Savunma Müdürü Nurettin Yazar, Kartal Belediyesi’nin olası her türlü afete karşı hazırlıklarını sürdürdüğüne vurgu yaparak, afetlere karşı personel eğitiminin önemine dikkat çekti. Kartal Belediyesi Sivil Savunma Müdürü Nurettin Yazar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“ Belediye Başkanımız Gökhan Yüksel’in direktifleri doğrultusunda Kartal Belediyesi ve AKUT Vakfı işbirliği ile bugün Zabıta Müdürlüğü personelimize yönelik önemli bir eğitim gerçekleştiriyoruz. Biz biliyoruz ki, olası afetlere karşı kamu kurumlarının hazır olması ve personellere yönelik eğitim büyük önem taşımakta. Tüm katılımcı arkadaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz. İnanıyoruz ki, bu eğitimler sayesinde olası afet risklerine karşı daha hazırlıklı ve hareket kabiliyeti yüksek bir ekibe sahip olmuş olacağız.”