Kars’tan eğitim manzarası

Yayın tarihi: 28 Eylül 2020 Pazartesi 6:23 pm - Güncelleme: 28 Eylül 2020 Pazartesi 6:26 pm

Barış Yarkadaş Kars’ta şebeke sıkıntısından dolayı uzaktan eğitime erişemeyen öğrencilerin evlerinden 1 kilometre uzakta, dışarıda ders dinledikleri bir videoyu sosyal medya hesabından paylaştı. Yarkadaş Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a “Sizin anlattığınız gibi toz pembe bir tablo yok” diyerek seslendi.

CHP eski Milletvekili ve Gazeteci Barış Yarkadaş sosyal medya hesabı üzerinden Kars’ta eğitim gören çocukların videosunu  paylaştı.

Paylaşımında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a seslenen Yarkadaş şu ifadeleri kullandı:
“Bu görüntüler memleketim Kars’tan geldi. Kümbet Köyü’ndeki çocuklar, videoyu izleyen herkese ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk’a sesleniyor. Sayın Selçuk, gördüğünüz üzere, sizin anlattığınız gibi toz pembe bir tablo yok. Çocuklar ne internete girebiliyor, ne de derslere katılabiliyor.”

Kars Kümbet köyündeki uzaktan eğitim sıkıntısını videoya alan üniversite öğrencisi ise videoda şu ifadeleri kullanıyor:

“Köyümüzde yaşanan şebeke sıkıntısı dolayısıyla derslerimizi dinleyemiyoruz, EBA’ya katılamıyoruz. Ben üniversite öğrencisiyim, üniversitemin düzenlediği derslere katılamıyorum. Biz de diğer şehirlerdeki öğrencilerle aynı haklara sahibi; köyde yaşadığımız için diğerlerinden eksik kalmak istemiyoruz. Eğitimimizi almak ve tamamlamak istemiyoruz, lütfen bize yardım edin.”

Öte yandan videoda şebeke sıkıntısından dolayı 1 kilometrelik yolu yürüyerek gelip, yolda oturarak ders ders çalıştığı görülen bir ilköğretim öğrencisi ise “Lütfen bize yardım edin, bizde derslerimizi şehirlerdeki öğrenciler gibi evimizde oturup izlemek istiyoruz. Havalar soğumaya başladığı için buraya gelirken çok zorlanıyoruz, üşüyoruz.” şeklinde konuştu.