Karşınızda TOGG’un rakibi Ferrari F244 SUV

Yayın tarihi: 4 Ocak 2021 Pazartesi 9:00 am - Güncelleme: 3 Ocak 2021 Pazar 11:20 am

Sonunda beklenen oldu. Ferrari de elektrikli SUV üreteceğini açıkladı. İşte Ferrari F244 SUV ile ilgili son bilgiler.

Şu aralar otomotiv sektöründe yükselen iki trend mevcut. Birincisi elektrikli otomobiller. İkincisi ise SUV segmentindeki araçlar. Bunların ikisini bir arada sunan modellerin önümüzdeki yıllarda hayli hit olacağı inkar edilemez bir gerçek.

Bunu ilk gören firmalardan birisi de TOGG olmuştu. Bilindiği üzere Türkiye’nin ilk yerli otomobili tamamen bu yapı üzerine inşa edildi. Yani elektrikli bir SUV. Görünen o ki önümüzdeki süreçte sektördeki bir çok isim de bu yapıya geçecek. Hatta spor otomobilleriyle ünlü Ferrari bile.

Bilindiği üzere Ferrari’nin yeni bir SUV modeli üzerinde çalıştığına dair iddialar vardı. Hem de uzun bir süredir. Nitekim bu iddialar yavaş yavaş netlik kazanmaya başladı. Geçtiğimiz gün Ferrari’nin ilk SUV modellerinden biri olan F244 ortaya çıktı.

Ferrari F244 SUV

Şimdilik otomobile ilişkin öyle çok fazla bilgi yok. Fakat Ferrari’nin elektrikli SUV modelini 2024 ile 2028 yılları arasında satışa sunması bekleniyor.

Üstelik İtalyan otomobil devi bu aralıkta 1 değil tam 2 elektrikli SUV modeli birden satışa sunacak. Bu modellerin hayli sportif bir görünüme sahip olması da beklentiler arasında. Elbette Ferrari denildiğinde akla sportif ve şık bir tasarım geliyor. Şimdiden sızdırılan bazı görseller mevcut.

Fakat bu görsellerin hiç biri Ferrari F244’e ait olmayadabilir. Lakin her bir tasarımın oldukça şık ve sportif görüldüğü de inkar edilemez bir gerçek. Dilerseniz diğer görselleri görmek için aşağıdan sayfayı değiştirebilirsiniz.

Tabi ki şunu da belirtmek gerekiyor. F244 muhtemelen hayli uçuk bir etikete sahip olacaktır. Muhtemelen bu model ülkemize gelirse fiyatı milyonlarca TL edebilir. Belki 10, belki de 20 milyon TL. Kimbilir belki de daha pahalı. O yüzden biz yerli otomobilimiz TOGG ile yola devam edelim. Bu arada TOGG’un görünümü de hiç fena değil. Elbette TOGG bir Ferrari değil fakat görüntüsü gayet güzel. Bu arada dip not olarak belirtelim. TOGG Ferrari SUV modelinden önce çıkacak. Tahmini tarih ise 2023. Yine de bekleyip göreceğiz.

Yerli otomobilin fiyatı belli oldu: Yok artık dedirtti