Karpuzun içindeki çatlaklar tehlike habercisi! Kanser yapıcı madde

Yayın tarihi: 26 Haziran 2024 Çarşamba 10:38 am - Güncelleme: 26 Haziran 2024 Çarşamba 10:38 am

ABD Gıda Dairesi (FDA) forchlorfenuron kullanımının insan ve hayvan sağlığı üzerinde olumsuz bir etkisi olmadığını belirtse de sivil kuruluşlar bu kimyasalın tehlikeli olduğunu savunuyor. Hormon karşıtları, bu kimyasalın nörotoksin özelliklere sahip olduğunu ve uzun vadede sağlık sorunlarına yol açabileceğini vurguluyor. Forchlorfenuron, meyvelerin büyümesini hızlandıran bir hormondur. Bu hormon kullanıldığında karpuzlar daha hızlı büyür ve içlerinde belirgin çatlaklar oluşur. Ayrıca bu kimyasal, meyvenin doğal aromasını tam olarak geliştiremeden olgunlaşmasına sebep olur. Bu da karpuzun yavan bir tat vermesine neden olabilir.

Kaynak: Karar

  • Paylaş: