‘Karmaşık’ koronavirüs tedbirlerini eleştiren müdüre soruşturma!

Yayın tarihi: 20 Kasım 2020 Cuma 12:38 am - Güncelleme: 20 Kasım 2020 Cuma 12:40 am

Gebze Kaymakamlığı, koronavirüs tedbirlerini eleştiren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü İpek Çulha hakkında soruşturma başlattı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı yeni koronavirüs tedbirlerinin akıllarda karışıklık yaratmasına ilişkin eleştirel bir paylaşımda bulunan Gebze Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü İpek Çulha hakkında soruşturma başlatıldı.

Kocaeli Barış gazetesinden Merve Dişli’nin haberine göre Çulha hakkında idari soruşturma başlattığını duyuran Gebze Kaymakamlığı, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“İlçemiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Döndü İpek Çulha tarafından 17/11/2020 Salı günü sosyal medya uygulaması olan WhatsApp Durum üzerinden yaptığı bir paylaşım nedeniyle 18-19/11/2020 günü paylaşımın konusu hakkında internet haber kanallarında çıkan haberler ile ilgili olarak; Kaymakamlığımızca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Döndü İpek Çulha hakkında gerekli idari inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna duyurulur.”

Soruşturmaya konu olan paylaşım ise şöyle: