Karma atama tepkisi: ‘Bakan Özer istifa’

Yayın tarihi: 14 Eylül 2021 Salı 5:31 pm - Güncelleme: 14 Eylül 2021 Salı 5:33 pm

Öğretmenler, 15 bin ek öğretmen ataması için alınan karma atama kararını yargıya taşıyor. Sosyal medyada da ‘#BakanÖzeristifa’ etiketi gündem oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 15 bin ek öğretmen atamasıyla ilgili takvimi yayınladı. Takvime göre atama işleminde önceliğin 2020’lilerde olması gerekirken, 2021’lilere verilmesi ise sosyal medyada büyük tepki çekti.

Öğretmenler, 15 bin ek öğretmen ataması için alınan karma atama kararı yargıya taşıyor. Sosyal medyada da atanamayan öğretmenler, Bakan Özer’in TRT Haber’deki programı kendisiyle görüşmesine izin verilmemesini hatırlatarak, ‘#BakanÖzeristifa’ etiketiyle paylaşımlar yaptı.

“2020 YİNE MAĞDUR OLUYOR”

ANKA Haber Ajansı’na konuyla ilgili konuşan Öğretmen Serap Tekin, “2020 puanı ile sadece 20 bin alım yapıldı. Bu takvim 6 aya uzatıldı. 2021 KPSS’den sonra atama gerçekleştirildi. Zar zor bir 15 bin ek atama geldi. Bu da bir gecede 2021’e verildi. Karma alım başlığı altında 2021’e ilk atama veriliyor. 2020 yine mağdur oluyor. Biz bu şekilde bir kişi bile atanamayacağız. Emeğimizin karşılığını alamayacağız ama sesimizi duyuramıyoruz” dedi.

“BİZİ DE, 2021’İ DE MAĞDUR ETMEYİN”

Öğretmen Ceren Horoz ise, “Biz burada aylardır mücadele veriyoruz. Bu Ankara’ya kaçıncı gelişimiz gerçekten bilmiyoruz. Sesimizi de herkese duyurduğumuza inanıyoruz. Biz elimizden geleni yaptık, duyulmak istenmiyor mu bilmiyoruz. 2020’nin ek atama hakkını almadan da öğretmenler olarak bu davamızdan vazgeçmeyi düşünmüyoruz. Sayın yetkililer, biz defalarca seslendik, son kez vicdanınıza seslenmek istiyoruz. Biz bu hakkımız olan ek atamayı almak istiyoruz. Bizi de mağdur etmeyin, 2021’i de mağdur etmeyin” ifadelerini kullandı.

Karara sosyal medyadaki tepkilerden bazıları şöyle:

Milli Eğitim Bakanı Özer: İkili sisteme geçilebilir