‘Karlov’ operasyonunda evine polis gittiği iddia edilen eski TRT sunucusu Erhan Çelik: Cumhurbaşkanının dikkatine sunuyorum

Yayın tarihi: 19 Temmuz 2019 Cuma 10:37 am - Güncelleme: 19 Temmuz 2019 Cuma 12:36 pm

TRT’ye yapılan Karlov operasyonunda gözaltı listesinde bulunduğu iddia edilen dönemin TRT 1 Ana Haber Bülteni sunucusu Erhan Çelik, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Çelik, iddiaları yalanlayarak,”FETÖ soruşturmaları nasıl sulandırılıyor?” sorusuna güzel bir örnek bu. İstanbul’da evimdeyim. Bırakın operasyonu ifadeye çağıran bile olmadı” dedi.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre 6 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, o dönemde TRT 1 Ana Haber Bülteni’nde Karlov’un vurulma görüntülerini yayımlanma talimatı verdiği iddia edilen eski sunucu Erhan Çelik’in evine polis gitti, ancak kendisi evinde bulunamadı.

İddialara sosyal medya hesabından tepki gösteren sunucu Erhan Çelik, şöyle konuştu:

“FETÖ soruşturmaları nasıl sulandırılıyor? sorusuna güzel bir örnek bu. İstanbul’da evimdeyim. Bırakın operasyonu ifadeye çağıran bile olmadı” diyen Çelik, “Ankara’da gerçekleşen olay benim İstanbul’da bulunduğum ve haberi Harbiye stüdyosunda sunduğum bir günde saat itibariyle benim sunduğum bülten sırasında oldu. O saatte bülteni başkası sunsa bu kez o mu bunlara muhatap olacaktı? Emin değilim… Başta Sayın Cumhurbaşkanı ve Adalet Bakanı olmak üzere konuyu herkesin dikkatine sunuyorum” ifadelerini kullandı.

İşte Erhan Çelik’in o tweetleri: