Kariyer Merkezi’nden koronavirüs sürecinde online kariyer günü etkinliği

Yayın tarihi: 26 Mayıs 2020 Salı 4:15 pm - Güncelleme: 26 Mayıs 2020 Salı 4:15 pm

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi, yaptığı çalışmalara ve işbirliklerine bir yenisini daha ekledi. Üniversite öğrencilerinin zorunlu stajları için ilk defa online başvuru sistemini kuran Kariyer Merkezi, okulların tatil olduğu COVID-19 salgını sürecinde de üniversitelileri yalnız bırakmayarak Mersin’de ilk defa Online Kariyer Günü etkinliği gerçekleştirdi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in en önemli projelerinden biri olan Kariyer Merkezi, yaptığı çalışmalara ve işbirliklerine bir yenisini daha ekledi. Üniversite öğrencilerinin zorunlu stajları için ilk defa online başvuru sistemini kuran Kariyer Merkezi, okulların tatil olduğu COVID-19 salgını sürecinde de üniversitelileri yalnız bırakmayarak Mersin’de ilk defa Online Kariyer Günü etkinliği gerçekleştirdi.
Kariyer Merkezi, Mersin Üniversitesi Kariyer Merkezi, Girişimci İnsan Kaynakları Derneği (GİDERİK) ve UK Danışmanlık işbirliği ile Online Kariyer Günü düzenlendi. “Dijital Çağda Kariyer Fırsatları” mottosu ile gerçekleştirilen etkinlikte, “Kariyer Merkezi ve Öğrencilere Yönelik Rehberlik Hizmetleri”, “Teknoloji-COVİD-19 ve İş Hayatı, Değişen Yetkinlikler”, “Yeni Nesil İş Arama Kanalları, Online İş Başvurusu-Online Mülakat”, “Öğrenci Yetiştirme Programları”, “Kurumsal İş Hayatına İlk Adım ve Hatalar” konu başlıklarında bilgi alışverişi yapılırken, etkinliğe yaklaşık 100 öğrenci katılım sağladı.

Alanında uzman akademisyenler etkinlikte konuşmacı olarak yer aldı
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada ve Mersin Üniversitesi Kariyer Merkez Müdürü Prof. Dr. İlhan Ege, etkinliğin moderatörlüğünü yürütürken, Pepsico İnsan Kaynakları Türkiye Yöneticisi ve yazar Alper Girgin, Migros İnsan Kaynakları Müdürü/Girişimci İnsan Kaynakları Derneği Onur Üyesi Koray Özdemir ve Türkiye’nin en büyük yapay zeka lisans-yüksek lisans Program Başkanı Dr. Umut Köksal davetli konuşmacı olarak katılım sağladı.